ČSN 56 0290 (560290) Mrazené potraviny. Metódy skúšania mraziarenských výrobkov
- Norma: ČSN 56 0290 (560290)
- Název: Mrazené potraviny. Metódy skúšania mraziarenských výrobkov
- Kategorie: 5602 - Metody zkoušení a společná ustanovení
- Katalogový kód:4458
- Dostupnost:Tisk
- Třídící znak:560290
- Platnost:Norma není platná
- Vydání:neznámé
- Účinnost:04/1965 - 06/2001
- Jazyk:Norma je v češtině (vydaná před r.1993 může být ve slovenštině).
Anotace textu normy ČSN 56 0290 (560290)
Tato norma určuje postup odběru vzorků, při smyslovém, mechanickém, chemickém a fyzikálním zkoušení mrazírenských výrobků. Metody pro mikrobiologické zkoušení jsou vydány jako samostatná norma (ČSN 56 0291). Podstata normalizovaných metod a postup při provádění normalizovaných zkoušek je (podrobně) popsán. Norma tedy stanovuje postupy pro provádění některých zkoušek (metod) zjišťování a/nebo ověřování znaků jakosti, důležitých z hlediska hygieny výživy. ČSN 56 0290 byla schválena 30.9.1964 a nabyla účinnosti od 1.4.1965.
´Změnou a)-4/1972´ se s účinností od r.1972 provádí v normě úprava textu.
´Změnou b)-6/1986´ se s účinností od r.1976 ruší čl. 1 až 13. Nyní ČSN 56 0290, část 1. Dále se ruší články 24 až 26. Nyní ČSN 56 0290 část 3.
´Změnou 3)-9/1994´ se s účinností od 1.10.1994 ruší čl. 27. Nyní ČSN ISO 2173 (56 0292). Dále se ruší čl. 31. Nyní ČSN ISO 763 (56 0293). Konečně se ruší čl. 35. Nyní ČSN ISO 750 (56 0294) z října 1994.
Zdroj: Česká Agentura pro Standardizaci (www.agentura-cas.cz) - smluvní partner
Náhled obsahu normy dočadně není k dispozici.