ČSN 56 0290-3 (560290) Metody zkoušení mrazírenských výrobků. Stanovení sušiny
- Norma: ČSN 56 0290-3 (560290)
- Název: Metody zkoušení mrazírenských výrobků. Stanovení sušiny
- Kategorie: 5602 - Metody zkoušení a společná ustanovení
- Katalogový kód:29499
- Dostupnost:Tisk
- Třídící znak:560290
- Platnost:Norma není platná
- Vydání:neznámé
- Účinnost:07/1986 - 06/2001
- Jazyk:Norma je v češtině (vydaná před r.1993 může být ve slovenštině).
Anotace textu normy ČSN 56 0290-3 (560290)
Tato norma určuje metody stanovení sušiny ve zmrazených ovocných krémech, zmrazeném špenátovém protlaku a případně dalších zeleninových protlacích, zmrazených hotových pokrmech, polévkách a polotovarech. Každá z těchto metod platí v dané oblasti použití: A. Metoda stanovení sušiny sušením po konstantní dobu bez písku. B. Metoda stanovení sušiny sušením do konstantní hmotnosti s pískem. Podstata normalizovaných metod a postup při provádění normalizovaných zkoušek je (podrobně) popsán. Norma tedy stanovuje postupy pro provádění některých zkoušek (metod) zjišťování a/nebo ověřování znaků jakosti, důležitých z hlediska hygieny výživy. ČSN 56 0290-3 byla schválena 4.9.1985 a nabyla účinnosti od 1.7.1986. Nahradila čl. 24 a 26 ČSN 56 0290 z 30.9.1964.
Zdroj: Česká Agentura pro Standardizaci (www.agentura-cas.cz) - smluvní partner
Náhled obsahu normy dočadně není k dispozici.