ČSN 56 0290-1 (560290) Metody zkoušení mrazírenských výrobků. Všeobecná ustanovení
- Norma: ČSN 56 0290-1 (560290)
- Název: Metody zkoušení mrazírenských výrobků. Všeobecná ustanovení
- Kategorie: 5602 - Metody zkoušení a společná ustanovení
- Katalogový kód:29498
- Dostupnost:Tisk
- Třídící znak:560290
- Platnost:Norma není platná
- Vydání:neznámé
- Účinnost:07/1986 - 06/2001
- Jazyk:Norma je v češtině (vydaná před r.1993 může být ve slovenštině).
Anotace textu normy ČSN 56 0290-1 (560290)
Tato norma platí pro zkoušení mrazírenských výrobků - zmrazeného ovoce, zmrazených ovocných protlaků a krémů, zmrazené zeleniny, zmrazených hotových pokrmů, polotovarů a polévek. V části 1 jsou všeobecná ustanovení platná pro všechny ostatní části ČSN 56 0290. Další části normy určují metody na stanovení hodnot uvedených v příslušných předmětových normách. Při mikrobiologickém zkoušení se postupuje podle ČSN 56 0100. Norma tedy obsahuje obecné postupy pro normalizované metody zjišťování (ověřování) některých kvalitativních znaků (jakosti) významných pro hygienu výživy. ČSN 56 0290-1 byla schválena 4.9.1985 a nabyla účinnosti od 1.7.1986. Nahradila čl. 1 až 13 ČSN 56 0290 z 30.9.1964.
Zdroj: Česká Agentura pro Standardizaci (www.agentura-cas.cz) - smluvní partner
Náhled obsahu normy dočadně není k dispozici.