ČSN ISO 8261 (560111) Mléko a mléčné výrobky. Příprava analytických vzorků a ředění pro mikrobiologické zkoušení
- Norma: ČSN ISO 8261 (560111)
- Název: Mléko a mléčné výrobky. Příprava analytických vzorků a ředění pro mikrobiologické zkoušení
- Kategorie: 5601 - Metody zkoušení a společná ustanovení
- Katalogový kód:19266
- Dostupnost:Tisk
- Váha (gr):100
- Třídící znak:560111
- Platnost:Norma není platná
- Vydání:04/1996
- Účinnost:05/1996 - 05/2002
- Jazyk:Norma je v češtině.
Anotace textu normy ČSN ISO 8261 (560111)
Norma je identická s ISO 8261:1989. Obsahuje informativní národní přílohu NA, jíž se provádí drobná úprava textu, spíše oprava nepřesnosti. Norma určuje všeobecné pokyny pro přípravu - analytických vzorků, - primárního ředění a - dalších pokynů pro mikrobiologické zkoušení mléka a mléčných výrobků. Postup při přípravě vzorků pro provádění normalizovaných zkoušek je podrobně popsán. Norma stanovuje některé všeobecné pokyny k zjišťování (ověřování) znaků jakosti, důležitých z hlediska hygieny výživy. ČSN ISO 8261 (56 0111) byla vydána v dubnu 1996.
Zdroj: Česká Agentura pro Standardizaci (www.agentura-cas.cz) - smluvní partner
GPSR - Výrobce/Distributor:
TECHNOR print, s.r.o., K Sokolovně 439/11, Hradec Králové 503 41
IČ: 06655327, e-mail: technor@technor.cz
Bezpečnostní informace k produktu: Technické normy ČSN
Náhled obsahu normy dočadně není k dispozici.