ČSN ISO 750 (560294) Ovocné a zeleninové výrobky. Stanovení kyselosti
- Norma: ČSN ISO 750 (560294)
- Název: Ovocné a zeleninové výrobky. Stanovení kyselosti
- Kategorie: 5602 - Metody zkoušení a společná ustanovení
- Katalogový kód:16616
- Dostupnost:Tisk
- Třídící znak:560294
- Platnost:Norma není platná
- Vydání:10/1994
- Účinnost:11/1994 - 04/2014
- Jazyk:Norma je v češtině.
Norma byla nahrazena těmito normami:
ČSN ISO 750 (560294)
Anotace textu normy ČSN ISO 750 (560294)
Tato norma specifikuje dvě metody ke stanovení titrační kyselosti ovocných a zeleninových výrobků:
- potenciometrickou referenční metodu
- provozní metodu používající barevný indikátor.
Podle dohody není druhá metoda použitelná na vína. V případě některých barevných výrobků může být obtížné určit bod ekvivalence u druhé metody a pak má být přednostně používána metoda první.
POZNÁMKA - Stanovení titrační kyselosti je bezcenné v případě výrobků, k nimž byl přidán oxid siřičitý.
Zdroj: Česká Agentura pro Standardizaci (www.agentura-cas.cz) - smluvní partner
Náhled obsahu normy dočadně není k dispozici.