ČSN ISO 750   (560294) Ovocné a zeleninové výrobky. Stanovení kyselosti

  • Třídící znak:560294
  • Platnost:Norma není platná
  • Vydání:10/1994
  • Účinnost:11/1994 - 04/2014
  • Jazyk:Norma je v češtině.
Norma byla nahrazena těmito normami: ČSN ISO 750   (560294)

Anotace textu normy ČSN ISO 750   (560294)

Tato norma specifikuje dvě metody ke stanovení titrační kyselosti ovocných a zeleninových výrobků:

- potenciometrickou referenční metodu

- provozní metodu používající barevný indikátor.

Podle dohody není druhá metoda použitelná na vína. V případě některých barevných výrobků může být obtížné určit bod ekvivalence u druhé metody a pak má být přednostně používána metoda první.

POZNÁMKA - Stanovení titrační kyselosti je bezcenné v případě výrobků, k nimž byl přidán oxid siřičitý.

 

Zdroj: Česká Agentura pro Standardizaci (www.agentura-cas.cz) - smluvní partner

Náhled obsahu normy dočadně není k dispozici.