ČSN EN ISO 6887-1   (560102) Mikrobiologie potravinového řetězce - Úprava analytických vzorků, příprava výchozí suspenze a desetinásobných ředění pro mikrobiologické zkoušení - Část 1: Obecná pravidla pro přípravu výchozí suspenze a desetinásobných ředění

  • Norma: ČSN EN ISO 6887-1   (560102)
  • Název: Mikrobiologie potravinového řetězce - Úprava analytických vzorků, příprava výchozí suspenze a desetinásobných ředění pro mikrobiologické zkoušení - Část 1: Obecná pravidla pro přípravu výchozí suspenze a desetinásobných ředění
  • Kategorie: 5601 - Metody zkoušení a společná ustanovení
  • Katalogový kód:502815
  • Dostupnost:Tisk
  • Třídící znak:560102
  • Platnost:Norma není platná
  • Vydání:10/2017
  • Účinnost:11/2017 - 02/2018
  • Jazyk:Část nebo celá norma je v angličtině.
Norma byla nahrazena těmito normami: ČSN EN ISO 6887-1   (560102)

Anotace textu normy ČSN EN ISO 6887-1   (560102)

This document defines general rules for the aerobic preparation of the initial suspension and of dilutions for microbiological examinations of products intended for human or animal consumption.

This document is applicable to the general case and other parts apply to specific groups of products as mentioned in the foreword. Some aspects might also be applicable to molecular methods where matrices can be associated with inhibition of the PCR steps and consequently affect the test result.

This document excludes preparation of samples for both enumeration and detection test methods where preparation instructions are detailed in specific International Standards.

 

Zdroj: Česká Agentura pro Standardizaci (www.agentura-cas.cz) - smluvní partner

Náhled obsahu normy dočadně není k dispozici.