ČSN EN ISO 6887-1 (560102) Mikrobiologie potravinového řetězce - Příprava analytických vzorků, výchozí suspenze a desetinásobných ředění pro mikrobiologické zkoušení - Část 1: Obecná pravidla pro přípravu výchozí suspenze a desetinásobných ředění
- Norma: ČSN EN ISO 6887-1 (560102)
- Název: Mikrobiologie potravinového řetězce - Příprava analytických vzorků, výchozí suspenze a desetinásobných ředění pro mikrobiologické zkoušení - Část 1: Obecná pravidla pro přípravu výchozí suspenze a desetinásobných ředění
- Kategorie: 5601 - Metody zkoušení a společná ustanovení
- Katalogový kód:504202
- Dostupnost:Tisk
- Váha (gr):100
- Třídící znak:560102
- Platnost:Norma je platná
- Vydání:02/2018
- Účinnost:03/2018 - doposud
- Jazyk:Norma je v češtině.
ČSN EN ISO 6887-1 (560102) Mikrobiologie potravinového řetězce - Příprava analytických vzorků, výchozí suspenze a desetinásobných ředění pro mikrobiologické zkoušení - Část 1: Obecná pravidla pro přípravu výchozí suspenze a desetinásobných ředění základní norma Kat. číslo: 504202
ČSN EN ISO 6887-1 (560102) - změna A1-Angl. 01.25 změna A1-Angl. 01.25 Kat. číslo: 520300
Anotace textu normy ČSN EN ISO 6887-1 (560102)
Tento dokument definuje obecná pravidla pro aerobní přípravu výchozí suspenze a ředění pro mikrobiologické zkoušení výrobků určených k lidské spotřebě nebo ke krmení zvířat.
Tento dokument je použitelný obecně a ostatní části této normy jsou určené pro specifické skupiny výrobků, jak bylo zmíněno v předmluvě. Některé aspekty této normy mohou být použitelné také na molekulární metody, kde matrice mohou souviset s inhibicí PCR kroků a následně mohou ovlivnit výsledek zkoušky.
Tento dokument nezahrnuje přípravu vzorků pro metody stanovení počtu, ani pro metody průkazu, které mají postup přípravy podrobně popsán ve specifických mezinárodních normách.
Zdroj: Česká Agentura pro Standardizaci (www.agentura-cas.cz) - smluvní partner
Náhled obsahu normy dočadně není k dispozici.