ČSN EN 17203 (560004) Potraviny - Stanovení citrininu v potravinách kapalinovou chromatografií s tandemovou hmotnostní spektrometrií (LC-MS/MS)
- Norma: ČSN EN 17203 (560004)
- Název: Potraviny - Stanovení citrininu v potravinách kapalinovou chromatografií s tandemovou hmotnostní spektrometrií (LC-MS/MS)
- Kategorie: 5600 - Metody zkoušení a společná ustanovení
- Katalogový kód:507341
- Dostupnost:Tisk
- Váha (gr):100
- Třídící znak:560004
- Platnost:Norma není platná
- Vydání:06/2019
- Účinnost:07/2019 - 11/2021
- Jazyk:Část nebo celá norma je v angličtině.
Anotace textu normy ČSN EN 17203 (560004)
This document describes a procedure for the determination of the citrinin content in food (cereals, red yeast rice (RYR)), herbs and food supplements by liquid chromatography tandem mass spectrometry (LC-MS/MS).
This method has been validated for citrinin in red yeast rice and in the formulated food supplements in the range of 2,5 µg/kg to 3000 µg/kg and in wheat flour in the range of 2,5 µg/kg to 100 µg/kg.
Laboratory experiences have shown that this method is also applicable to white rice, herbs such as a powder of ginkgo biloba leaves and the formulated food supplements in the range of 2,5 µg/kg to 50 µg/kg.
Zdroj: Česká Agentura pro Standardizaci (www.agentura-cas.cz) - smluvní partner
Náhled obsahu normy dočadně není k dispozici.