ČSN EN 17203   (560004) Potraviny - Stanovení citrininu v potravinách kapalinovou chromatografií s tandemovou hmotnostní spektrometrií (LC-MS/MS)

  • Norma: ČSN EN 17203   (560004)
  • Název: Potraviny - Stanovení citrininu v potravinách kapalinovou chromatografií s tandemovou hmotnostní spektrometrií (LC-MS/MS)
  • Kategorie: 5600 - Metody zkoušení a společná ustanovení
  • Katalogový kód:507341
  • Dostupnost:Tisk
  • Váha (gr):100
  • Třídící znak:560004
  • Platnost:Norma není platná
  • Vydání:06/2019
  • Účinnost:07/2019 - 11/2021
  • Jazyk:Část nebo celá norma je v angličtině.
Norma byla nahrazena těmito normami: ČSN EN 17203   (560004)

Anotace textu normy ČSN EN 17203   (560004)

This document describes a procedure for the determination of the citrinin content in food (cereals, red yeast rice (RYR)), herbs and food supplements by liquid chromatography tandem mass spectrometry (LC-MS/MS).

This method has been validated for citrinin in red yeast rice and in the formulated food supplements in the range of 2,5 µg/kg to 3000 µg/kg and in wheat flour in the range of 2,5 µg/kg to 100 µg/kg.

Laboratory experiences have shown that this method is also applicable to white rice, herbs such as a powder of ginkgo biloba leaves and the formulated food supplements in the range of 2,5 µg/kg to 50 µg/kg.

 

Zdroj: Česká Agentura pro Standardizaci (www.agentura-cas.cz) - smluvní partner

Náhled obsahu normy dočadně není k dispozici.