ČSN EN 17203   (560004) Potraviny - Stanovení citrininu v potravinách metodou HPLC-MS/MS

  • Váha (gr):100
  • Třídící znak:560004
  • Platnost:Norma je platná
  • Vydání:11/2021
  • Účinnost:12/2021 - doposud
  • Jazyk:Část nebo celá norma je v angličtině.

ČSN EN 17203   (560004) Potraviny - Stanovení citrininu v potravinách metodou HPLC-MS/MS Norma Kat. číslo: 512959

 Potraviny - Stanovení citrininu v potravinách metodou HPLC-MS/MS
Dlouhý název: Potraviny - Stanovení citrininu v potravinách metodou HPLC-MS/MS
Krátký název: Norma
Třídící znak: 560004
Platnost: Norma je platná
Vydání: 11/2021
Účinnost: 12/2021 - doposud
Jazyk: Část nebo celá norma je v angličtině.
315,00 
315,00  s DPH

Anotace textu normy ČSN EN 17203   (560004)

This document describes a procedure for the determination of the citrinin content in food (cereals, red yeast rice (RYR)), herbs and food supplements by liquid chromatography tandem mass spectrometry (LC-MS/MS).

This method has been validated for citrinin in red yeast rice and in the formulated food supplements in the range of 2,5 µg/kg to 3 000 µg/kg and in wheat flour in the range of 2,5 µg/kg to 100 µg/kg.

Laboratory experiences have shown that this method is also applicable to white rice, herbs such as a powder of ginkgo biloba leaves and the formulated food supplements in the range of 2,5 µg/kg to 50 µg/kg.

 

Zdroj: Česká Agentura pro Standardizaci (www.agentura-cas.cz) - smluvní partner

Náhled obsahu normy dočadně není k dispozici.