ČSN EN 1672-2 (512000) Potravinářské stroje - Základní pojmy - Část 2: Hygienické požadavky
- Norma: ČSN EN 1672-2 (512000)
- Název: Potravinářské stroje - Základní pojmy - Část 2: Hygienické požadavky
- Kategorie: 5120 - Potravinářské stroje. Bezpečnostní a hygienické požadavky
- Katalogový kód:74408
- Dostupnost:Tisk
- Váha (gr):100
- Třídící znak:512000
- Platnost:Norma není platná
- Vydání:11/2005
- Účinnost:12/2005 - 09/2009
- Jazyk:Norma je v češtině.
Anotace textu normy ČSN EN 1672-2 (512000)
Tento dokument stanovuje společné hygienické požadavky pro stroje používané pro přípravu a zpracování potraviny určené ke konzumaci lidmi a zvířaty, se zřetelem na vyloučení nebo snížení rizika nákazy, infekce, onemocnění nebo poškození zdraví, způsobených touto potravinou. Tento dokument identifikuje nebezpečí, která jsou relevantní při používání potravinářských strojů a popisuje metody konstrukce a uvádí informace k používání pro vyloučení nebo snížení těchto rizik. Tento dokument se nezabývá hygienickými riziky vztahujícími se na obsluhující pracovníky, která vznikají z používání stroje.
Zdroj: Česká Agentura pro Standardizaci (www.agentura-cas.cz) - smluvní partner
Náhled obsahu normy dočadně není k dispozici.