ČSN EN 1672-2+A1 (512000) Potravinářské stroje - Základní pojmy - Část 2: Hygienické požadavky
- Norma: ČSN EN 1672-2+A1 (512000)
- Název: Potravinářské stroje - Základní pojmy - Část 2: Hygienické požadavky
- Kategorie: 5120 - Potravinářské stroje. Bezpečnostní a hygienické požadavky
- Katalogový kód:84195
- Dostupnost:Tisk
- Třídící znak:512000
- Platnost:Norma není platná
- Vydání:09/2009
- Účinnost:10/2009 - 07/2021
- Jazyk:Norma je v češtině.
Anotace textu normy ČSN EN 1672-2+A1 (512000)
Tento dokument stanovuje společné hygienické požadavky pro stroje používané pro přípravu a zpracování potraviny určené ke konzumaci lidmi a případně i zvířaty, se zřetelem na vyloučení nebo snížení rizika nákazy, infekce, onemocnění nebo poškození zdraví, způsobených touto potravinou. Tento dokument identifikuje nebezpečí, která jsou relevantní při používání potravinářských strojů a popisuje metody konstrukce a uvádí informace k používání pro vyloučení nebo snížení těchto rizik.
Tento dokument se nezabývá hygienickými riziky vztahujícími se na obsluhující pracovníky, která vznikají z používání stroje. Tento dokument platí pro potravinářské stroje. Příklady takových skupin potravinářských strojů jsou uvedeny v informativní příloze B. Kromě toho, zásady uvedené v tomto dokumentu mohou být uplatňovány na další stroje a zařízení používané ke zpracování potraviny v případě, že se tam uplatňují podobná rizika. Příklady hygienických rizik a přijatelných řešení jsou uvedeny v informativní příloze A. Tento dokument není použitelný pro stroje, které byly vyrobeny před datem vydání tohoto dokumentu CEN.
Zdroj: Česká Agentura pro Standardizaci (www.agentura-cas.cz) - smluvní partner
Náhled obsahu normy dočadně není k dispozici.