ČSN 56 0186-15 (560186) Metody zkoušení piva. Část 15: Stanovení diacetylu a ostatních vicinálních diketonů
- Norma: ČSN 56 0186-15 (560186)
- Název: Metody zkoušení piva. Část 15: Stanovení diacetylu a ostatních vicinálních diketonů
- Kategorie: 5601 - Metody zkoušení a společná ustanovení
- Katalogový kód:17276
- Dostupnost:Tisk
- Třídící znak:560186
- Platnost:Norma není platná
- Vydání:03/1995
- Účinnost:04/1995 - 12/2012
- Jazyk:Norma je v češtině.
Norma byla nahrazena těmito normami:
ČSN 56 0186-15 (560186)
Anotace textu normy ČSN 56 0186-15 (560186)
Metodu lze použít pro všechna filtrovaná piva. V případě použití pro mladá piva v průběhu kvašení a dokvašování stanoví se touto metodou také prekurzory určovaných látek. Podstata zkoušky: Vicinální diketony se z analyzovaného piva oddestilují. Destilát se smísí s roztokem o-fenylendiaminu a množství vzniklých derivátů chinoxalinu se měří spektrofotometricky při 335 nm. Norma se vztahuje k zjišťování některých kvalitativních znaků (jakosti) významných pro hygienu výživy. ČSN 56 8101 byla vydána v březnu 1995.
Zdroj: Česká Agentura pro Standardizaci (www.agentura-cas.cz) - smluvní partner
Náhled obsahu normy dočadně není k dispozici.