ČSN 56 0186-15 (560186) Metody zkoušení piva - Část 15: Stanovení biacetylu a ostatních vicinálních diketonů
- Norma: ČSN 56 0186-15 (560186)
- Název: Metody zkoušení piva - Část 15: Stanovení biacetylu a ostatních vicinálních diketonů
- Kategorie: 5601 - Metody zkoušení a společná ustanovení
- Katalogový kód:92037
- Dostupnost:Tisk
- Váha (gr):100
- Třídící znak:560186
- Platnost:Norma je platná
- Vydání:12/2012
- Účinnost:01/2013 - doposud
- Jazyk:Norma je v češtině.
ČSN 56 0186-15 (560186) Metody zkoušení piva - Část 15: Stanovení biacetylu a ostatních vicinálních diketonů Norma Kat. číslo: 92037

Dlouhý název: Metody zkoušení piva - Část 15: Stanovení biacetylu a ostatních vicinálních diketonů
Krátký název: Norma
Třídící znak: 560186
Platnost: Norma je platná
Vydání: 12/2012
Účinnost: 01/2013 - doposud
Jazyk: Norma je v češtině.
211,00 Kč
211,00 Kč s DPH Anotace textu normy ČSN 56 0186-15 (560186)
Tato norma definuje stanovení biacetylu a ostatních vicinálních diketonů. Tvorba vicinálních diketonů při kvašení mladiny souvisí se syntézou valinu a isoleucinu. Důležitými meziprodukty této syntézy jsou 2-acetolaktát a 2-acetohydroxybutyrát, ze kterých oxidativní dekarboxylací vznikají biacetyl a 2,3-pentandion. Obě tyto sloučeniny mají velký význam ze senzorického hlediska, protože při překročení prahové koncentrace vnímání vyvolávají nežádoucí změny aromatu piva.
Zdroj: Česká Agentura pro Standardizaci (www.agentura-cas.cz) - smluvní partner
GPSR - Výrobce/Distributor:
TECHNOR print, s.r.o., K Sokolovně 439/11, Hradec Králové 503 41
IČ: 06655327, e-mail: technor@technor.cz
Bezpečnostní informace k produktu: Technické normy ČSN
Náhled obsahu normy dočadně není k dispozici.