ČSN 56 0186-15   (560186) Metody zkoušení piva - Část 15: Stanovení biacetylu a ostatních vicinálních diketonů

  • Váha (gr):100
  • Třídící znak:560186
  • Platnost:Norma je platná
  • Vydání:12/2012
  • Účinnost:01/2013 - doposud
  • Jazyk:Norma je v češtině.

ČSN 56 0186-15   (560186) Metody zkoušení piva - Část 15: Stanovení biacetylu a ostatních vicinálních diketonů Norma Kat. číslo: 92037

 Metody zkoušení piva - Část 15: Stanovení biacetylu a ostatních vicinálních diketonů
Dlouhý název: Metody zkoušení piva - Část 15: Stanovení biacetylu a ostatních vicinálních diketonů
Krátký název: Norma
Třídící znak: 560186
Platnost: Norma je platná
Vydání: 12/2012
Účinnost: 01/2013 - doposud
Jazyk: Norma je v češtině.
211,00 
211,00  s DPH

Anotace textu normy ČSN 56 0186-15   (560186)

Tato norma definuje stanovení biacetylu a ostatních vicinálních diketonů. Tvorba vicinálních diketonů při kvašení mladiny souvisí se syntézou valinu a isoleucinu. Důležitými meziprodukty této syntézy jsou 2-acetolaktát a 2-acetohydroxybutyrát, ze kterých oxidativní dekarboxylací vznikají biacetyl a 2,3-pentandion. Obě tyto sloučeniny mají velký význam ze senzorického hlediska, protože při překročení prahové koncentrace vnímání vyvolávají nežádoucí změny aromatu piva.

 

Zdroj: Česká Agentura pro Standardizaci (www.agentura-cas.cz) - smluvní partner

 

GPSR - Výrobce/Distributor:
TECHNOR print, s.r.o., K Sokolovně 439/11, Hradec Králové 503 41
IČ: 06655327, e-mail: technor@technor.cz
Bezpečnostní informace k produktu: Technické normy ČSN

Náhled obsahu normy dočadně není k dispozici.