ČSN 56 0186-12   (560186) Metody zkoušení piva. Stanovení bílkovin

  • Třídící znak:560186
  • Platnost:Norma není platná
  • Vydání:neznámé
  • Účinnost:04/1983 - 01/2011
  • Jazyk:Norma je v češtině (vydaná před r.1993 může být ve slovenštině).
Norma byla nahrazena těmito normami: ČSN 56 0186-12   (560186)

Anotace textu normy ČSN 56 0186-12   (560186)

ČSN 56 0186 sestává z následujících částí: Část 2: Senzorické zkoušení, Část 3: Stanovení pěnivosti, Část 4: Stanovení zákalu, Část 5: Stanovení alkoholu, Část 6: Stanovení skutečného extraktu a výpočet konvenčního extraktu původní mladiny, Část 7: Stanovení pH, Část 8: Stanovení barvy fotometricky, Část 9: Stanovení stupně dosažitelného prokvašení, Část 10: Stanovení hořkosti, Část 11: Stanovení cukrů, Část 12: Stanovení bílkovin, Část 13: Výpočet využitelné energie, Část 14: Stanovení objemu ve spotřebitelském obalu a Část 15: Stanovení diacetylu a ostatních vicinálních diketonů. Metoda se používá pro stanovení bílkovin u všech druhů piv. Podstata metody a postup při provádění normalizované zkoušky je v této jednolistové normě (podrobně) popsán. Norma tedy stanovuje postupy pro provádění některých zkoušek (metod) zjišťování a/nebo ověřování znaků jakosti, důležitých z hlediska hygieny výživy. ČSN 56 0186-12 byla schválena 2.11.1981 a nabyla účinnosti od 1.4.1983.

 

Zdroj: Česká Agentura pro Standardizaci (www.agentura-cas.cz) - smluvní partner

Náhled obsahu normy dočadně není k dispozici.