ČSN P ISO/TS 19036 (560625) Mikrobiologie potravin a krmiv - Pokyny pro odhad nejistoty měření při kvantitativním stanovení
- Norma: ČSN P ISO/TS 19036 (560625)
- Název: Mikrobiologie potravin a krmiv - Pokyny pro odhad nejistoty měření při kvantitativním stanovení
- Kategorie: 5606 - Metody zkoušení a společná ustanovení
- Katalogový kód:78385
- Dostupnost:Tisk
- Třídící znak:560625
- Platnost:Norma není platná
- Vydání:05/2007
- Účinnost:06/2007 - 05/2020
- Jazyk:Norma je v češtině.
Anotace textu normy ČSN P ISO/TS 19036 (560625)
Tato technická specifikace poskytuje návod pro odhad a vyjadřování nejistoty měření (MU) přidružené ke kvantitativním výsledkům v mikrobiologii potravin. Tato technická specifikace platí pro kvantitativní analýzu výrobků určených k lidské výživě a ke krmení zvířat a vzorků z prostředí potravinářských výroben a prostor, kde se manipuluje s potravinami, typicky prováděnou stanovením počtu mikroorganismů technikou počítání kolonií, ale platí rovněž pro kvantitativní analýzu alternativními přístrojovými metodami.
Tato technická specifikace neplatí pro stanovení počtu technikou nejvýše pravděpodobného počtu nebo analýzu nízkých počtů mikroorganismů.
Koncepce uplatněná v této technické specifikaci je koncepce globální, založená na směrodatné odchylce reprodukovatelnosti konečného výsledku procesu měření.
Zdroj: Česká Agentura pro Standardizaci (www.agentura-cas.cz) - smluvní partner
Náhled obsahu normy dočadně není k dispozici.