ČSN P CEN/TS 15634-5   (560671) Potraviny - Detekce potravinových alergenů molekulárně biologickými metodami - Část 5: Hořčice (Sinapis alba) a sója (Glycine max) - Kvalitativní stanovení specifické sekvence DNA pomocí PCR v reálném čase v tepelně opracovaných uzeninách

  • Norma: ČSN P CEN/TS 15634-5   (560671)
  • Název: Potraviny - Detekce potravinových alergenů molekulárně biologickými metodami - Část 5: Hořčice (Sinapis alba) a sója (Glycine max) - Kvalitativní stanovení specifické sekvence DNA pomocí PCR v reálném čase v tepelně opracovaných uzeninách
  • Kategorie: 5606 - Metody zkoušení a společná ustanovení
  • Katalogový kód:500861
  • Dostupnost:Tisk
  • Váha (gr):100
  • Třídící znak:560671
  • Platnost:Norma není platná
  • Vydání:12/2016
  • Účinnost:01/2017 - 07/2023
  • Jazyk:Část nebo celá norma je v angličtině.
Norma byla nahrazena těmito normami: ČSN EN 15634-5   (560671)

Anotace textu normy ČSN P CEN/TS 15634-5   (560671)

This Technical Specification specifies a procedure for the qualitative detection of species specific DNA from white mustard (Sinapis alba) and soya (Glycine max) in cooked sausages using singleplex real-time PCR based on the genes MADS-D (mustard) and lectin (soya) [1]. A mustard content of 10 mg/kg or greater and a soya content of 10 mg/kg or greater can be detected with a probability of > 95 %.

 

Zdroj: Česká Agentura pro Standardizaci (www.agentura-cas.cz) - smluvní partner

 

GPSR - Výrobce/Distributor:
TECHNOR print, s.r.o., K Sokolovně 439/11, Hradec Králové 503 41
IČ: 06655327, e-mail: technor@technor.cz
Bezpečnostní informace k produktu: Technické normy ČSN

Náhled obsahu normy dočadně není k dispozici.