ČSN P CEN/TS 15634-5 (560671) Potraviny - Detekce potravinových alergenů molekulárně biologickými metodami - Část 5: Hořčice (Sinapis alba) a sója (Glycine max) - Kvalitativní stanovení specifické sekvence DNA pomocí PCR v reálném čase v tepelně opracovaných uzeninách
- Norma: ČSN P CEN/TS 15634-5 (560671)
- Název: Potraviny - Detekce potravinových alergenů molekulárně biologickými metodami - Část 5: Hořčice (Sinapis alba) a sója (Glycine max) - Kvalitativní stanovení specifické sekvence DNA pomocí PCR v reálném čase v tepelně opracovaných uzeninách
- Kategorie: 5606 - Metody zkoušení a společná ustanovení
- Katalogový kód:500861
- Dostupnost:Tisk
- Váha (gr):100
- Třídící znak:560671
- Platnost:Norma není platná
- Vydání:12/2016
- Účinnost:01/2017 - 07/2023
- Jazyk:Část nebo celá norma je v angličtině.
Norma byla nahrazena těmito normami:
ČSN EN 15634-5 (560671)
Anotace textu normy ČSN P CEN/TS 15634-5 (560671)
This Technical Specification specifies a procedure for the qualitative detection of species specific DNA from white mustard (Sinapis alba) and soya (Glycine max) in cooked sausages using singleplex real-time PCR based on the genes MADS-D (mustard) and lectin (soya) [1]. A mustard content of 10 mg/kg or greater and a soya content of 10 mg/kg or greater can be detected with a probability of > 95 %.
Zdroj: Česká Agentura pro Standardizaci (www.agentura-cas.cz) - smluvní partner
GPSR - Výrobce/Distributor:
TECHNOR print, s.r.o., K Sokolovně 439/11, Hradec Králové 503 41
IČ: 06655327, e-mail: technor@technor.cz
Bezpečnostní informace k produktu: Technické normy ČSN
Náhled obsahu normy dočadně není k dispozici.