ČSN ISO 959-2 (580517) Pepř (Piper nigrum linnaeus) celý nebo mletý. Specifikace. Část 2: Pepř bílý
- Norma: ČSN ISO 959-2 (580517)
- Název: Pepř (Piper nigrum linnaeus) celý nebo mletý. Specifikace. Část 2: Pepř bílý
- Kategorie: 5805 - Koření
- Katalogový kód:20743
- Dostupnost:Tisk
- Váha (gr):100
- Třídící znak:580517
- Platnost:Norma není platná - byla zrušena bez náhrady
- Vydání:01/1997
- Účinnost:02/1997 - 05/2012
- Jazyk:Norma je v češtině.
Anotace textu normy ČSN ISO 959-2 (580517)
Tato část ISO 959 specifikuje požadavky na pepř bílý*) (Piper nigrum Linnaeus) (viz ISO 676) celý nebo mletý a to:
- pepř částečně upravený,
- pepř upravený.
Je-li použit pouze název ´pepř bílý´, znamená to, že se požadavky vztahují na oba tržní druhy bez rozdílu. Tato část ISO 959 se nevztahuje na pepř bílý nazývaný ´lehký´.
POZNÁMKA - Specifikace na pepř černý jsou uvedeny v ISO 959-1. Doporučení týkající se podmínek skladování a přepravy jsou uvedena v příloze B. Hlavní pěstitelské země a běžné obchodní názvy tříd jakosti pepře bílého jsou uvedeny v příloze C.
*) NÁRODNÍ POZNÁMKA - Plody, tj. bobule ´pepřovníku černého´ zbavené vnějšího oplodí.
Zdroj: Česká Agentura pro Standardizaci (www.agentura-cas.cz) - smluvní partner
Náhled obsahu normy dočadně není k dispozici.