ČSN ISO 959-2   (580517) Pepř (Piper nigrum linnaeus) celý nebo mletý. Specifikace. Část 2: Pepř bílý

  • Norma: ČSN ISO 959-2   (580517)
  • Název: Pepř (Piper nigrum linnaeus) celý nebo mletý. Specifikace. Část 2: Pepř bílý
  • Kategorie: 5805 - Koření
  • Katalogový kód:20743
  • Dostupnost:Tisk
  • Váha (gr):100
  • Třídící znak:580517
  • Platnost:Norma není platná - byla zrušena bez náhrady
  • Vydání:01/1997
  • Účinnost:02/1997 - 05/2012
  • Jazyk:Norma je v češtině.

Anotace textu normy ČSN ISO 959-2   (580517)

Tato část ISO 959 specifikuje požadavky na pepř bílý*) (Piper nigrum Linnaeus) (viz ISO 676) celý nebo mletý a to:

- pepř částečně upravený,

- pepř upravený.


Je-li použit pouze název ´pepř bílý´, znamená to, že se požadavky vztahují na oba tržní druhy bez rozdílu. Tato část ISO 959 se nevztahuje na pepř bílý nazývaný ´lehký´.

POZNÁMKA - Specifikace na pepř černý jsou uvedeny v ISO 959-1. Doporučení týkající se podmínek skladování a přepravy jsou uvedena v příloze B. Hlavní pěstitelské země a běžné obchodní názvy tříd jakosti pepře bílého jsou uvedeny v příloze C.


*) NÁRODNÍ POZNÁMKA - Plody, tj. bobule ´pepřovníku černého´ zbavené vnějšího oplodí.

 

Zdroj: Česká Agentura pro Standardizaci (www.agentura-cas.cz) - smluvní partner

Náhled obsahu normy dočadně není k dispozici.