ČSN ISO 937 (576023) Maso a masné výrobky - Stanovení obsahu dusíku - Referenční metoda
- Norma: ČSN ISO 937 (576023)
- Název: Maso a masné výrobky - Stanovení obsahu dusíku - Referenční metoda
- Kategorie: 5760 - Maso a masné výrobky
- Katalogový kód:519277
- Dostupnost:Tisk
- Váha (gr):100
- Třídící znak:576023
- Platnost:Norma je platná
- Vydání:05/2024
- Účinnost:06/2024 - doposud
- Jazyk:Norma je v češtině.
ČSN ISO 937 (576023) Maso a masné výrobky - Stanovení obsahu dusíku - Referenční metoda Norma Kat. číslo: 519277
Dlouhý název: Maso a masné výrobky - Stanovení obsahu dusíku - Referenční metoda
Krátký název: Norma
Třídící znak: 576023
Platnost: Norma je platná
Vydání: 05/2024
Účinnost: 06/2024 - doposud
Jazyk: Norma je v češtině.
198,00 Kč
198,00 Kč s DPH Anotace textu normy ČSN ISO 937 (576023)
Tento dokument specifikuje referenční metodu pro stanovení obsahu dusíku v mase a masných výrobcích podle Kjeldahlova principu. Zkušební podíl se rozloží koncentrovanou kyselinou sírovou za použití síranu měďnatého jako katalyzátoru za účelem přeměny organického dusíku na amonné ionty, amoniak uvolněný po alkalizaci se destiluje do přebytku roztoku kyseliny borité a titruje kyselinou chlorovodíkovou nebo sírovou. Obsah dusíku ve vzorku se vypočítá z množství amoniaku.
Zdroj: Česká Agentura pro Standardizaci (www.agentura-cas.cz) - smluvní partner
Náhled obsahu normy dočadně není k dispozici.