ČSN ISO 9232 (571421) Jogurt - Identifikace charakteristických mikroorganismů - (Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus a Streptococcus thermophilus)
- Norma: ČSN ISO 9232 (571421)
- Název: Jogurt - Identifikace charakteristických mikroorganismů - (Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus a Streptococcus thermophilus)
- Kategorie: 5714 - Ostatní mléčné výrobky, jogurt, kasein apod.
- Katalogový kód:69451
- Dostupnost:Tisk
- Váha (gr):100
- Třídící znak:571421
- Platnost:Norma je platná
- Vydání:03/2004
- Účinnost:04/2004 - doposud
- Jazyk:Norma je v češtině.
ČSN ISO 9232 (571421) Jogurt - Identifikace charakteristických mikroorganismů - (Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus a Streptococcus thermophilus) základní norma Kat. číslo: 69451

ČSN ISO 9232 (571421) - změna Amd. 1 03.24 změna Amd. 1 03.24 Kat. číslo: 518167

Anotace textu normy ČSN ISO 9232 (571421)
Uvedená norma specifikuje testy pro identifikaci charakteristických mikroorganismů v jogurtu na základě jejich morfologických, kultivačních a fyziologických vlastností.
Popisuje postup isolace kolonií, který spočívá z výběru kolonií z misek použitých pro stanovení počtu kolonií, zaočkování do příslušné tekuté kultivační půdy, kultivace v inkubátoru regulovaném na 37 °C po dobu 24 hodin při atmosférických podmínkách. Následují identifikační testy, které se porovnají s hlavními atributy L. delbrueckii subsp. bulgaricus a S. thermophilus.
Metoda je určena pro kmeny izolované z jogurtů, ve kterých jsou přítomny charakteristické živé mikroorganismy.
Zdroj: Česká Agentura pro Standardizaci (www.agentura-cas.cz) - smluvní partner
GPSR - Výrobce/Distributor:
TECHNOR print, s.r.o., K Sokolovně 439/11, Hradec Králové 503 41
IČ: 06655327, e-mail: technor@technor.cz
Bezpečnostní informace k produktu: Technické normy ČSN
Náhled obsahu normy dočadně není k dispozici.