ČSN ISO 8156   (570835) Sušené mléko a sušené mléčné výrobky - Stanovení indexu nerozpustnosti

  • Váha (gr):100
  • Třídící znak:570835
  • Platnost:Norma je platná
  • Vydání:12/2008
  • Účinnost:01/2009 - doposud
  • Jazyk:Norma je v češtině.

ČSN ISO 8156   (570835) Sušené mléko a sušené mléčné výrobky - Stanovení indexu nerozpustnosti Norma Kat. číslo: 82475

 Sušené mléko a sušené mléčné výrobky - Stanovení indexu nerozpustnosti
Dlouhý název: Sušené mléko a sušené mléčné výrobky - Stanovení indexu nerozpustnosti
Krátký název: Norma
Třídící znak: 570835
Platnost: Norma je platná
Vydání: 12/2008
Účinnost: 01/2009 - doposud
Jazyk: Norma je v češtině.
211,00 
211,00  s DPH

Anotace textu normy ČSN ISO 8156   (570835)

Tato norma specifikuje metodu pro stanovení indexu nerozpustnosti jako prostředku stanovení rozpustnosti sušeného mléka plnotučného, částečně odtučněného a odstředěného, instantního i neinstantního.

Metoda je rovněž vhodná pro sušenou syrovátku, sušené podmáslí a dětskou výživu v prášku na bázi mléka, jakož i pro další výrobky, ve kterých byl mléčný tuk nahrazen jiným tukem, nebo které byly sušeny na bubnové sušárně místo sprejové.

Podstata zkoušky spočívá v přidání vody o teplotě 24 °C (případně 50 °C) k rekonstituovanému zkušebnímu dílu. Po specifikované době stání, se sediment odstředí. Kapalina nad usazeninou se odstraní, sediment se znovu rozpustí, směs se odstředí a objem nerozpustného zbytku se zaznamená. Index nerozpustnosti vzorku se rovná objemu zaznamenaného sedimentu v mililitrech.



 

Zdroj: Česká Agentura pro Standardizaci (www.agentura-cas.cz) - smluvní partner

 

GPSR - Výrobce/Distributor:
TECHNOR print, s.r.o., K Sokolovně 439/11, Hradec Králové 503 41
IČ: 06655327, e-mail: technor@technor.cz
Bezpečnostní informace k produktu: Technické normy ČSN

Náhled obsahu normy dočadně není k dispozici.