ČSN ISO 8156 (570835) Sušené mléko a sušené mléčné výrobky - Stanovení indexu nerozpustnosti
- Norma: ČSN ISO 8156 (570835)
- Název: Sušené mléko a sušené mléčné výrobky - Stanovení indexu nerozpustnosti
- Kategorie: 5708 - Mléko sušené a sušené mléčné výrobky
- Katalogový kód:82475
- Dostupnost:Tisk
- Váha (gr):100
- Třídící znak:570835
- Platnost:Norma je platná
- Vydání:12/2008
- Účinnost:01/2009 - doposud
- Jazyk:Norma je v češtině.
ČSN ISO 8156 (570835) Sušené mléko a sušené mléčné výrobky - Stanovení indexu nerozpustnosti Norma Kat. číslo: 82475

Anotace textu normy ČSN ISO 8156 (570835)
Tato norma specifikuje metodu pro stanovení indexu nerozpustnosti jako prostředku stanovení rozpustnosti sušeného mléka plnotučného, částečně odtučněného a odstředěného, instantního i neinstantního.
Metoda je rovněž vhodná pro sušenou syrovátku, sušené podmáslí a dětskou výživu v prášku na bázi mléka, jakož i pro další výrobky, ve kterých byl mléčný tuk nahrazen jiným tukem, nebo které byly sušeny na bubnové sušárně místo sprejové.
Podstata zkoušky spočívá v přidání vody o teplotě 24 °C (případně 50 °C) k rekonstituovanému zkušebnímu dílu. Po specifikované době stání, se sediment odstředí. Kapalina nad usazeninou se odstraní, sediment se znovu rozpustí, směs se odstředí a objem nerozpustného zbytku se zaznamená. Index nerozpustnosti vzorku se rovná objemu zaznamenaného sedimentu v mililitrech.
Zdroj: Česká Agentura pro Standardizaci (www.agentura-cas.cz) - smluvní partner
GPSR - Výrobce/Distributor:
TECHNOR print, s.r.o., K Sokolovně 439/11, Hradec Králové 503 41
IČ: 06655327, e-mail: technor@technor.cz
Bezpečnostní informace k produktu: Technické normy ČSN
Náhled obsahu normy dočadně není k dispozici.