ČSN ISO 7889 (571420) Jogurt - Stanovení počtu charakteristických mikroorganismů - Technika stanovení počtu kolonií při 37 °C
- Norma: ČSN ISO 7889 (571420)
- Název: Jogurt - Stanovení počtu charakteristických mikroorganismů - Technika stanovení počtu kolonií při 37 °C
- Kategorie: 5714 - Ostatní mléčné výrobky, jogurt, kasein apod.
- Katalogový kód:69450
- Dostupnost:Tisk
- Třídící znak:571420
- Platnost:Norma je platná
- Vydání:02/2004
- Účinnost:03/2004 - doposud
- Jazyk:Norma je v češtině.
ČSN ISO 7889 (571420) Jogurt - Stanovení počtu charakteristických mikroorganismů - Technika stanovení počtu kolonií při 37 °C Norma Kat. číslo: 69450
Dlouhý název: Jogurt - Stanovení počtu charakteristických mikroorganismů - Technika stanovení počtu kolonií při 37 °C
Krátký název: Norma
Třídící znak: 571420
Platnost: Norma je platná
Vydání: 02/2004
Účinnost: 03/2004 - doposud
Jazyk: Norma je v češtině.
211,00 Kč
211,00 Kč s DPH Anotace textu normy ČSN ISO 7889 (571420)
Uvedená norma specifikuje metodu pro stanovení počtu charakteristických mikroorganismů v jogurtu pomocí techniky počítání kolonií při 37 °C. Podstatou zkoušky je očkování desetinásobného ředění zkušebního vzorku do půdy MRS pro L. delbrueckii subsp. bulgaricus a do půdy M17 pro S. thermophilus a následné anaerobní kultivaci, počítání a ověření pomocí vhodných testů. Metoda je použitelná pro jogurty, ve kterých jsou přítomny charakteristické živé mikroorganismy.
Zdroj: Česká Agentura pro Standardizaci (www.agentura-cas.cz) - smluvní partner
Náhled obsahu normy dočadně není k dispozici.