ČSN ISO 7703   (568116) Sušené broskve - Specifikace a metody zkoušení

  • Váha (gr):100
  • Třídící znak:568116
  • Platnost:Norma je platná
  • Vydání:07/1999
  • Účinnost:08/1999 - doposud
  • Jazyk:Norma je v češtině.

ČSN ISO 7703   (568116) Sušené broskve - Specifikace a metody zkoušení Norma Kat. číslo: 56208

 Sušené broskve - Specifikace a metody zkoušení
Dlouhý název: Sušené broskve - Specifikace a metody zkoušení
Krátký název: Norma
Třídící znak: 568116
Platnost: Norma je platná
Vydání: 07/1999
Účinnost: 08/1999 - doposud
Jazyk: Norma je v češtině.
211,00 
211,00  s DPH

Anotace textu normy ČSN ISO 7703   (568116)

Tato norma je českou verzí mezinárodní normy ISO 7703:1995. Mezinárodní norma ISO 7703:1995 má status české technické normy. Uvádí požadavky a metody zkoušení pro sušené broskve, získané z plodů broskvoně (Prunus persica (L.) Batsch), určené pro lidskou výživu. Norma - zejména v kapitole 4 - Požadavky - podrobně specifikuje znaky jakosti (v tom také z hygienického hlediska, tedy např. pokud jde o vůni a chuť (čl.4.3), nepřítomnost hmyzu, zeminy apod. (čl.4.4), dále pokud jde o cizí příměsi (čl.4.5), pokud jde o hmyzem napadené a poškozené sušené broskve (čl.4.6), pokud jde o obsah oxidu siřičitého (čl.4.9) a obsah minerálních příměsí (čl.4.10) apod.). Za pozornost stojí i Příloha A (normativní) vztahující se k stanovení obsahu škodlivým hmyzem napadených broskví, cizích příměsí apod., Příloha B (normativní) vztahující se k stanovení obsahu zbytkového oxidu siřičitého a Příloha C (normativní) obsahující metodu stanovení vody v sušených broskvích. Norma tedy stanovuje některé kvalitativní znaky (jakosti) významné pro hygienu výživy, popř. poukazuje na metody jejich zjišťování (ověřování). ČSN ISO 7703 (56 8116) byla vydána v červenci 1999. Nahradila tabulku 1 týkající se sušených broskví v čl. 4 a) ČSN 56 8190 z 12.6.1968.

 

Zdroj: Česká Agentura pro Standardizaci (www.agentura-cas.cz) - smluvní partner

Náhled obsahu normy dočadně není k dispozici.