ČSN ISO 7543-2 (580198) Chilli papriky a oleoresiny chilli paprik. Stanovení celkového obsahu capsaicinoidů. Část 2: Metoda vysokoúčinné kapalinové chromatografie
- Norma: ČSN ISO 7543-2 (580198)
- Název: Chilli papriky a oleoresiny chilli paprik. Stanovení celkového obsahu capsaicinoidů. Část 2: Metoda vysokoúčinné kapalinové chromatografie
- Kategorie: 5801 - Metody zkoušení
- Katalogový kód:20479
- Dostupnost:Tisk
- Váha (gr):100
- Třídící znak:580198
- Platnost:Norma je platná
- Vydání:01/1997
- Účinnost:02/1997 - doposud
- Jazyk:Norma je v češtině.
ČSN ISO 7543-2 (580198) Chilli papriky a oleoresiny chilli paprik. Stanovení celkového obsahu capsaicinoidů. Část 2: Metoda vysokoúčinné kapalinové chromatografie Norma Kat. číslo: 20479

Anotace textu normy ČSN ISO 7543-2 (580198)
Tato část normy ISO 7543 specifikuje metodu stanovení celkového obsahu capsaicinoidů v celých nebo mletých chilli paprikách (obvykle Capsicum frutescens L.) a v jejich extraktech (oleoresinech) vysokoúčinnou kapalinovou chromatografií. Tento obsah se vypočítá z celkového obsahu capsaicinu, nordihydrocapsaicinu a dihydrocapsaicinu, vyjádřeného jako vanilylamid kyseliny nonylové, což je vybraná referenční látka. Tato metoda umožňuje separaci capsaicinu a vanilylamidu kyseliny nonylové.
POZNÁMKA 1 - Spektrofotometrická metoda je určena normou ISO 7543-1.
Zdroj: Česká Agentura pro Standardizaci (www.agentura-cas.cz) - smluvní partner
GPSR - Výrobce/Distributor:
TECHNOR print, s.r.o., K Sokolovně 439/11, Hradec Králové 503 41
IČ: 06655327, e-mail: technor@technor.cz
Bezpečnostní informace k produktu: Technické normy ČSN
Náhled obsahu normy dočadně není k dispozici.