ČSN ISO 6673   (581321) Zelená káva - Stanovení ztráty hmotnosti při 105 °C

  • Norma: ČSN ISO 6673   (581321)
  • Název: Zelená káva - Stanovení ztráty hmotnosti při 105 °C
  • Kategorie: 5813 - Káva, kávoviny, hořčice
  • Katalogový kód:50419
  • Dostupnost:Tisk
  • Třídící znak:581321
  • Platnost:Norma není platná - byla zrušena bez náhrady
  • Vydání:01/1998
  • Účinnost:02/1998 - 05/2012
  • Jazyk:Norma je v češtině.

Anotace textu normy ČSN ISO 6673   (581321)

Tato norma je identická s mezinárodní normou ISO 6673:1983. Mezinárodní norma ISO 6673:1983 má status české technické normy. Norma specifikuje metodu pro stanovení ztráty hmotnosti zelené mleté kávy při 105°C. Je použitelná pro zelená kávová zrna zbavená i nezbavená kofeinu, jak je uvedeno v ISO 3509. Tato metoda pro stanovení ztráty hmotnosti může být ve shodě se zvyklostmi považována za metodu pro stanovení obsahu vody a podle dohody mezi zúčastněnými stranami může jako taková být používána, ale poskytuje výsledky, které jsou přibližně o 1,0% nižší než výsledky získané podle metod uvedených v ISO 1447 a ISO 1446. Dále norma obsahuje kapitolu 2 - Normativní odkazy, kapitolu 3 - Definice, kapitolu 4 - Podstata zkoušky, kapitolu 5 - Zařízení, kapitolu 6 - Odběr vzorků, kapitolu 7 - Postup, kapitolu 8 - Vyjádření výsledků, kapitolu 9 - Shodnost a kapitolu 10 - Protokol o zkoušce. Princip metody a postup při provádění normalizované zkoušky je podrobně popsán. Norma tedy stanovuje metody zjišťování (ověřování) některých kvalitativních znaků (jakosti) významných pro hygienu výživy. ČSN ISO 6673 (58 1321) byla vydána v lednu 1998. Nahradila článek 37 ČSN 58 0113 z 11.3.1970.

 

Zdroj: Česká Agentura pro Standardizaci (www.agentura-cas.cz) - smluvní partner

Náhled obsahu normy dočadně není k dispozici.