ČSN ISO 6668   (581321) Zelená káva - Příprava vzorků pro senzorické hodnocení

  • Norma: ČSN ISO 6668   (581321)
  • Název: Zelená káva - Příprava vzorků pro senzorické hodnocení
  • Kategorie: 5813 - Káva, kávoviny, hořčice
  • Katalogový kód:26236
  • Dostupnost:Tisk
  • Váha (gr):100
  • Třídící znak:581321
  • Platnost:Norma není platná - byla zrušena bez náhrady
  • Vydání:11/1997
  • Účinnost:12/1997 - 11/2009
  • Jazyk:Norma je v češtině.

Anotace textu normy ČSN ISO 6668   (581321)

Norma je identická s ISO 6668:1991. Norma stanovuje metodu pro pražení zelené kávy a přípravu nápoje z mletého vzorku kávy pro senzorické hodnocení. Poznámka: 1. Senzorické hodnocení, které bude prováděno po této přípravě může být použito pro rozhodnutí o přijetí nebo odmítnutí dodávky kávy v závislosti na dohodách zúčastněných stran. Obecně vyžaduje vzorek světlé pražení pro stanovení vad a střední pražení pro posouzení vůně, chuti a barvy.2. Nápoj, připravený ve shodě s touto normou, může být použit nejen pro kontrolu jakosti, ale též pro porovnávání různých vzorků. V tomto případě je třeba zachovávat shodný postup pro každý ze vzorků. Stručná norma definuje i přístroje, používané k přípravě vzorků a postup úpravy vzorků a z nich připravených nápojů. Z toho je patrno, že také stanovuje některé kvalitativní znaky (jakosti) významné pro hygienu výživy, resp. postupy, vedoucí k přípravě vzorků pro zjišťování (ověřování) jakosti senzorickým hodnocením. ČSN ISO 6668 (58 1321) byla vydána v listopadu 1997.

 

Zdroj: Česká Agentura pro Standardizaci (www.agentura-cas.cz) - smluvní partner

Náhled obsahu normy dočadně není k dispozici.