ČSN ISO 6611   (560114) Mléko a mléčné výrobky. Stanovení počtu jednotek kvasinek a/nebo plísní tvořících kolonie. Technika počítání kolonií vykultivovaných při 25 °C

  • Norma: ČSN ISO 6611   (560114)
  • Název: Mléko a mléčné výrobky. Stanovení počtu jednotek kvasinek a/nebo plísní tvořících kolonie. Technika počítání kolonií vykultivovaných při 25 °C
  • Kategorie: 5601 - Metody zkoušení a společná ustanovení
  • Katalogový kód:19707
  • Dostupnost:Tisk
  • Váha (gr):100
  • Třídící znak:560114
  • Platnost:Norma není platná - byla zrušena bez náhrady
  • Vydání:06/1996
  • Účinnost:07/1996 - 11/2009
  • Jazyk:Norma je v češtině.

Anotace textu normy ČSN ISO 6611   (560114)

Tato norma je identická s ISO 6611:1992. Norma obsahuje informativní přílohu NA. Tato mezinárodní norma specifikuje metodu pro stanovení počtu jednotek tvořících kolonie (JTK) mikroorganismů v mléce a mléčných výrobcích technikou počítání kolonií vykultivovaných při 25°C. Metoda je použitelná pro - mléko, tekuté mléčné výrobky, - sušené mléko, sušenou sladkou syrovátku, sušené podmáslí, mléčný cukr, - sýry, - technický kasein, potravinářský mléčný kasein, syřidlo, - kaseinát, sušenou kyselou syrovátku, - máslo, - mražené mléčné výrobky (včetně zmrzliny), - krémy a dezerty, zakysané mléko a smetanu. Postup při provádění normalizované zkoušky je podrobně popsán. Norma stanovuje některé metody zjišťování (ověřování) znaků jakosti, důležitých z hlediska hygieny výživy. ČSN ISO 6611 (56 0114) byla vydána v červnu 1996.

 

Zdroj: Česká Agentura pro Standardizaci (www.agentura-cas.cz) - smluvní partner

 

GPSR - Výrobce/Distributor:
TECHNOR print, s.r.o., K Sokolovně 439/11, Hradec Králové 503 41
IČ: 06655327, e-mail: technor@technor.cz
Bezpečnostní informace k produktu: Technické normy ČSN

Náhled obsahu normy dočadně není k dispozici.