ČSN ISO 6561   (560251) Ovoce, zelenina a výrobky z nich. Stanovení obsahu kadmia atomovou absorpční spektrometrií s elektrotermickou atomizací

  • Norma: ČSN ISO 6561   (560251)
  • Název: Ovoce, zelenina a výrobky z nich. Stanovení obsahu kadmia atomovou absorpční spektrometrií s elektrotermickou atomizací
  • Kategorie: 5602 - Metody zkoušení a společná ustanovení
  • Katalogový kód:19718
  • Dostupnost:Tisk
  • Váha (gr):100
  • Třídící znak:560251
  • Platnost:Norma není platná - byla zrušena bez náhrady
  • Vydání:06/1996
  • Účinnost:07/1996 - 05/2012
  • Jazyk:Norma je v češtině.

Anotace textu normy ČSN ISO 6561   (560251)

Norma je identická s ISO 6561:1983. Norma specifikuje metodu stanovení obsahu kadmia v ovoci, zelenině a výrobcích z nich metodou atomové absorpční spektrometrie s elektrotermickou atomizací. Princip metody: Rozklad organických látek se provádí mineralizací kyselinami a kadmium se stanovuje atomovou absorpční spektrometrií s elektrotermickou atomizací. Postup při provádění normalizované zkoušky je podrobně popsán. Norma stanovuje některé metody zjišťování (ověřování) znaků jakosti, důležitých z hlediska hygieny výživy. ČSN ISO 6561 (56 0251) byla vydána v červnu 1996.

 

Zdroj: Česká Agentura pro Standardizaci (www.agentura-cas.cz) - smluvní partner

 

GPSR - Výrobce/Distributor:
TECHNOR print, s.r.o., K Sokolovně 439/11, Hradec Králové 503 41
IČ: 06655327, e-mail: technor@technor.cz
Bezpečnostní informace k produktu: Technické normy ČSN

Náhled obsahu normy dočadně není k dispozici.