ČSN ISO 6557-2 (560296) Ovoce, zelenina a výrobky z nich. Stanovení obsahu kyseliny askorbové. Část 2: Běžné metody
- Norma: ČSN ISO 6557-2 (560296)
- Název: Ovoce, zelenina a výrobky z nich. Stanovení obsahu kyseliny askorbové. Část 2: Běžné metody
- Kategorie: 5602 - Metody zkoušení a společná ustanovení
- Katalogový kód:19587
- Dostupnost:Tisk
- Třídící znak:560296
- Platnost:Norma je platná
- Vydání:05/1996
- Účinnost:06/1996 - doposud
- Jazyk:Norma je v češtině.
ČSN ISO 6557-2 (560296) Ovoce, zelenina a výrobky z nich. Stanovení obsahu kyseliny askorbové. Část 2: Běžné metody Norma Kat. číslo: 19587
Dlouhý název: Ovoce, zelenina a výrobky z nich. Stanovení obsahu kyseliny askorbové. Část 2: Běžné metody
Krátký název: Norma
Třídící znak: 560296
Platnost: Norma je platná
Vydání: 05/1996
Účinnost: 06/1996 - doposud
Jazyk: Norma je v češtině.
126,00 Kč
126,00 Kč s DPH Anotace textu normy ČSN ISO 6557-2 (560296)
Tato část normy ISO 6557 specifikuje dvě běžné metody pro stanovení obsahu kyseliny askorbové v ovoci, zelenině a ve výrobcích z nich.
metoda A: titrace s 2,6-dichlorfenolindofenolem
metoda B: spektrofotometricky 2,6-dichlorfenolindofenolem po extrakci xylenem
Metodu A lze použít pouze v nepřítomnosti interferujících látek (viz 2.6).
Metoda B je vhodná pro výrobky z ovoce a zeleniny v silně zbarvených roztocích.
Zdroj: Česká Agentura pro Standardizaci (www.agentura-cas.cz) - smluvní partner
Náhled obsahu normy dočadně není k dispozici.