ČSN ISO 6557-2   (560296) Ovoce, zelenina a výrobky z nich. Stanovení obsahu kyseliny askorbové. Část 2: Běžné metody

  • Třídící znak:560296
  • Platnost:Norma je platná
  • Vydání:05/1996
  • Účinnost:06/1996 - doposud
  • Jazyk:Norma je v češtině.

ČSN ISO 6557-2   (560296) Ovoce, zelenina a výrobky z nich. Stanovení obsahu kyseliny askorbové. Část 2: Běžné metody Norma Kat. číslo: 19587

 Ovoce, zelenina a výrobky z nich. Stanovení obsahu kyseliny askorbové. Část 2: Běžné metody
Dlouhý název: Ovoce, zelenina a výrobky z nich. Stanovení obsahu kyseliny askorbové. Část 2: Běžné metody
Krátký název: Norma
Třídící znak: 560296
Platnost: Norma je platná
Vydání: 05/1996
Účinnost: 06/1996 - doposud
Jazyk: Norma je v češtině.
126,00 
126,00  s DPH

Anotace textu normy ČSN ISO 6557-2   (560296)

Tato část normy ISO 6557 specifikuje dvě běžné metody pro stanovení obsahu kyseliny askorbové v ovoci, zelenině a ve výrobcích z nich.

metoda A: titrace s 2,6-dichlorfenolindofenolem

metoda B: spektrofotometricky 2,6-dichlorfenolindofenolem po extrakci xylenem

Metodu A lze použít pouze v nepřítomnosti interferujících látek (viz 2.6).

Metoda B je vhodná pro výrobky z ovoce a zeleniny v silně zbarvených roztocích.

 

Zdroj: Česká Agentura pro Standardizaci (www.agentura-cas.cz) - smluvní partner

Náhled obsahu normy dočadně není k dispozici.