ČSN ISO 5541-1 (560113) Mléko a mléčné výrobky. Stanovení počtu koliformních bakterií. Část 1: Technika počítání kolonií vykultivovaných při 30 °C
- Norma: ČSN ISO 5541-1 (560113)
- Název: Mléko a mléčné výrobky. Stanovení počtu koliformních bakterií. Část 1: Technika počítání kolonií vykultivovaných při 30 °C
- Kategorie: 5601 - Metody zkoušení a společná ustanovení
- Katalogový kód:19706
- Dostupnost:Tisk
- Váha (gr):100
- Třídící znak:560113
- Platnost:Norma není platná - byla zrušena bez náhrady
- Vydání:06/1996
- Účinnost:07/1996 - 05/2012
- Jazyk:Norma je v češtině.
Anotace textu normy ČSN ISO 5541-1 (560113)
Tato norma je identická s ISO 5541-1:1986. Norma obsahuje informativní národní přílohu NA. Část ISO 5541 specifikuje metodu pro stanovení počtu koliformních bakterií technikou počítání kolonií vykultivovaných při 30°C. Tato metoda se používá pro - mléko, tekuté mléčné výrobky, - sušené mléko, sušenou sladkou syrovátku, sušené podmáslí, mléčný cukr, - technický kasein, potravinářský mléčný kasein, syřidlo, - kaseinát, sušenou kyselou syrovátku, - sýry a tavené sýry, - máslo, - mražené mléčné výrobky (včetně zmrzliny), - krémy, dezerty a smetanu. Metoda se přednostně používá u vzorků, ve kterých se předpokládají větší počty koliformních bakterií (více než 100 v gramu nebo 10 v mililitru). Postup při provádění normalizované zkoušky je podrobně popsán. Norma stanovuje některé metody zjišťování (ověřování) znaků jakosti, důležitých z hlediska hygieny výživy. ČSN ISO 5541-1 (56 0113) byla vydána v červnu 1996.
Zdroj: Česká Agentura pro Standardizaci (www.agentura-cas.cz) - smluvní partner
GPSR - Výrobce/Distributor:
TECHNOR print, s.r.o., K Sokolovně 439/11, Hradec Králové 503 41
IČ: 06655327, e-mail: technor@technor.cz
Bezpečnostní informace k produktu: Technické normy ČSN
Náhled obsahu normy dočadně není k dispozici.