ČSN ISO 3100-2   (560106) Maso a masné výrobky. Odběr vzorků a příprava analytických vzorků. Část 2: Příprava analytických vzorků pro mikrobiologické zkoušení

  • Norma: ČSN ISO 3100-2   (560106)
  • Název: Maso a masné výrobky. Odběr vzorků a příprava analytických vzorků. Část 2: Příprava analytických vzorků pro mikrobiologické zkoušení
  • Kategorie: 5601 - Metody zkoušení a společná ustanovení
  • Katalogový kód:18264
  • Dostupnost:Tisk
  • Váha (gr):100
  • Třídící znak:560106
  • Platnost:Norma není platná
  • Vydání:11/1995
  • Účinnost:12/1995 - 04/2004
  • Jazyk:Norma je v češtině.
Norma byla nahrazena těmito normami: ČSN EN ISO 6887-2   (560106)

Anotace textu normy ČSN ISO 3100-2   (560106)

Norma obsahuje ISO 3100-2:1988. Tato část normy určuje všeobecné pokyny a specifikuje postupy, kterými je třeba se řídit při odběru laboratorních vzorků masa a masných výrobků pro mikrobiologické zkoušení. Rozlišují se postupy úpravy vzorků pro tyto dvě skupiny výrobků: a) zásilky nebo dávky masa nebo masných výrobků vyrobených nebo balených jako jednotlivé jednotky jakékoli velikosti (např. klobásy, vakuově balené mleté maso, krájené uzeniny, konzervovaná vařená šunka), nebo sestávající z masa v částech o hmotnosti nepřesahující 2 kg, b) poražená zvířata, jejich části nebo uzené maso v částech o hmotnosti přesahující 2 kg a mechanicky separované maso nebo sušené maso. Postup při přípravě analytických vzorků pro mikrobilogické zkoušení je podrobně popsán. Norma stanovuje přípravu pro provádění metod zjišťování (ověřování) znaků jakosti, důležitých z hlediska hygieny výživy. ČSN ISO 3100-2 (56 0106) byla vydána v listopadu 1995.

 

Zdroj: Česká Agentura pro Standardizaci (www.agentura-cas.cz) - smluvní partner

 

GPSR - Výrobce/Distributor:
TECHNOR print, s.r.o., K Sokolovně 439/11, Hradec Králové 503 41
IČ: 06655327, e-mail: technor@technor.cz
Bezpečnostní informace k produktu: Technické normy ČSN

Náhled obsahu normy dočadně není k dispozici.