ČSN ISO 3100-2 (560106) Maso a masné výrobky. Odběr vzorků a příprava analytických vzorků. Část 2: Příprava analytických vzorků pro mikrobiologické zkoušení
- Norma: ČSN ISO 3100-2 (560106)
- Název: Maso a masné výrobky. Odběr vzorků a příprava analytických vzorků. Část 2: Příprava analytických vzorků pro mikrobiologické zkoušení
- Kategorie: 5601 - Metody zkoušení a společná ustanovení
- Katalogový kód:18264
- Dostupnost:Tisk
- Váha (gr):100
- Třídící znak:560106
- Platnost:Norma není platná
- Vydání:11/1995
- Účinnost:12/1995 - 04/2004
- Jazyk:Norma je v češtině.
Anotace textu normy ČSN ISO 3100-2 (560106)
Norma obsahuje ISO 3100-2:1988. Tato část normy určuje všeobecné pokyny a specifikuje postupy, kterými je třeba se řídit při odběru laboratorních vzorků masa a masných výrobků pro mikrobiologické zkoušení. Rozlišují se postupy úpravy vzorků pro tyto dvě skupiny výrobků: a) zásilky nebo dávky masa nebo masných výrobků vyrobených nebo balených jako jednotlivé jednotky jakékoli velikosti (např. klobásy, vakuově balené mleté maso, krájené uzeniny, konzervovaná vařená šunka), nebo sestávající z masa v částech o hmotnosti nepřesahující 2 kg, b) poražená zvířata, jejich části nebo uzené maso v částech o hmotnosti přesahující 2 kg a mechanicky separované maso nebo sušené maso. Postup při přípravě analytických vzorků pro mikrobilogické zkoušení je podrobně popsán. Norma stanovuje přípravu pro provádění metod zjišťování (ověřování) znaků jakosti, důležitých z hlediska hygieny výživy. ČSN ISO 3100-2 (56 0106) byla vydána v listopadu 1995.
Zdroj: Česká Agentura pro Standardizaci (www.agentura-cas.cz) - smluvní partner
GPSR - Výrobce/Distributor:
TECHNOR print, s.r.o., K Sokolovně 439/11, Hradec Králové 503 41
IČ: 06655327, e-mail: technor@technor.cz
Bezpečnostní informace k produktu: Technické normy ČSN
Náhled obsahu normy dočadně není k dispozici.