ČSN ISO 27205   (571424) Fermentované mléčné výrobky - Bakteriální startovací kultury - Charakteristika

  • Váha (gr):100
  • Třídící znak:571424
  • Platnost:Norma je platná
  • Vydání:11/2010
  • Účinnost:12/2010 - doposud
  • Jazyk:Norma je v češtině.

ČSN ISO 27205   (571424) Fermentované mléčné výrobky - Bakteriální startovací kultury - Charakteristika Norma Kat. číslo: 87026

 Fermentované mléčné výrobky - Bakteriální startovací kultury - Charakteristika
Dlouhý název: Fermentované mléčné výrobky - Bakteriální startovací kultury - Charakteristika
Krátký název: Norma
Třídící znak: 571424
Platnost: Norma je platná
Vydání: 11/2010
Účinnost: 12/2010 - doposud
Jazyk: Norma je v češtině.
211,00 
211,00  s DPH

Anotace textu normy ČSN ISO 27205   (571424)

Tato česká norma specifikuje charakteristiky průmyslově používaných bakteriálních startovacích kultur, což jsou hlavně bakterie mléčného kvašení, ale mohou obsahovat rovněž bifidobaterie a propionibakterie používané k výrobě fermentovaných mléčných výrobků, např. jogurtu, zakysané smetany a sýra. Tato mezinárodní norma neplatí pro bakteriální kultury, které se přidávají jako složka do potravin pouze pro své probiotické vlastnosti. Charakteristiky se týkají složení, kvality a mikrobiologické bezpečnosti bakteriálních startovacích kultur.

 

Zdroj: Česká Agentura pro Standardizaci (www.agentura-cas.cz) - smluvní partner

Náhled obsahu normy dočadně není k dispozici.