ČSN ISO 27205 (571424) Fermentované mléčné výrobky - Bakteriální startovací kultury - Charakteristika
- Norma: ČSN ISO 27205 (571424)
- Název: Fermentované mléčné výrobky - Bakteriální startovací kultury - Charakteristika
- Kategorie: 5714 - Ostatní mléčné výrobky, jogurt, kasein apod.
- Katalogový kód:87026
- Dostupnost:Tisk
- Váha (gr):100
- Třídící znak:571424
- Platnost:Norma je platná
- Vydání:11/2010
- Účinnost:12/2010 - doposud
- Jazyk:Norma je v češtině.
ČSN ISO 27205 (571424) Fermentované mléčné výrobky - Bakteriální startovací kultury - Charakteristika Norma Kat. číslo: 87026

Dlouhý název: Fermentované mléčné výrobky - Bakteriální startovací kultury - Charakteristika
Krátký název: Norma
Třídící znak: 571424
Platnost: Norma je platná
Vydání: 11/2010
Účinnost: 12/2010 - doposud
Jazyk: Norma je v češtině.
211,00 Kč
211,00 Kč s DPH Anotace textu normy ČSN ISO 27205 (571424)
Tato česká norma specifikuje charakteristiky průmyslově používaných bakteriálních startovacích kultur, což jsou hlavně bakterie mléčného kvašení, ale mohou obsahovat rovněž bifidobaterie a propionibakterie používané k výrobě fermentovaných mléčných výrobků, např. jogurtu, zakysané smetany a sýra. Tato mezinárodní norma neplatí pro bakteriální kultury, které se přidávají jako složka do potravin pouze pro své probiotické vlastnosti. Charakteristiky se týkají složení, kvality a mikrobiologické bezpečnosti bakteriálních startovacích kultur.
Zdroj: Česká Agentura pro Standardizaci (www.agentura-cas.cz) - smluvní partner
Náhled obsahu normy dočadně není k dispozici.