ČSN ISO 21527-2   (560650) Mikrobiologie potravin a krmiv - Horizontální metoda stanovení počtu kvasinek a plísní - Část 2: Technika počítání kolonií u výrobků s aktivitou vody nižší než nebo rovnou 0,95

  • Norma: ČSN ISO 21527-2   (560650)
  • Název: Mikrobiologie potravin a krmiv - Horizontální metoda stanovení počtu kvasinek a plísní - Část 2: Technika počítání kolonií u výrobků s aktivitou vody nižší než nebo rovnou 0,95
  • Kategorie: 5606 - Metody zkoušení a společná ustanovení
  • Katalogový kód:82563
  • Dostupnost:Tisk
  • Váha (gr):100
  • Třídící znak:560650
  • Platnost:Norma je platná
  • Vydání:01/2009
  • Účinnost:02/2009 - doposud
  • Jazyk:Norma je v češtině.

ČSN ISO 21527-2   (560650) Mikrobiologie potravin a krmiv - Horizontální metoda stanovení počtu kvasinek a plísní - Část 2: Technika počítání kolonií u výrobků s aktivitou vody nižší než nebo rovnou 0,95 Norma Kat. číslo: 82563

 Mikrobiologie potravin a krmiv - Horizontální metoda stanovení počtu kvasinek a plísní - Část 2: Technika počítání kolonií u výrobků s aktivitou vody nižší než nebo rovnou 0,95
Dlouhý název: Mikrobiologie potravin a krmiv - Horizontální metoda stanovení počtu kvasinek a plísní - Část 2: Technika počítání kolonií u výrobků s aktivitou vody nižší než nebo rovnou 0,95
Krátký název: Norma
Třídící znak: 560650
Platnost: Norma je platná
Vydání: 01/2009
Účinnost: 02/2009 - doposud
Jazyk: Norma je v češtině.
211,00 
211,00  s DPH

Anotace textu normy ČSN ISO 21527-2   (560650)

Tato část ISO 21527 specifikuje horizontální metodu stanovení počtu živých osmofilních kvasinek a xerofilních plísní ve výrobcích určených pro lidskou spotřebu nebo pro krmení zvířat, které mají aktivitu vody nižší než nebo rovnou 0,95 (sušené ovoce, pečivo, džemy, sušené maso, solené ryby, zrniny, cereálie a cereální produkty, mouka, ořechy, koření a chuťové přísady apod. [příloha A]), pomocí techniky počítání kolonií vyrostlých při 25 °C ± 1 °C. Tuto část ISO 21527 nelze použít pro dehydrované výrobky s aktivitou vody nižší než nebo rovnou 0,60 (dehydrované cereálie, olejnaté výrobky, koření, luštěniny, semena, prášky pro instanční nápoje, suché výrobky pro domácí zvířata apod.) a neumožňuje stanovení počtu spór plísní. Ani identifikace plísní ani vyšetření potravin na mykotoxiny nespadají do předmětu této části ISO 21527. Metoda specifikovaná v této části ISO 21527 není vhodná pro stanovení počtu halofilních xerofilních hub (např. Polypaecilum pisce, Basipetospora halophila), které se mohou vyskytovat u sušených ryb.

 

Zdroj: Česká Agentura pro Standardizaci (www.agentura-cas.cz) - smluvní partner

 

GPSR - Výrobce/Distributor:
TECHNOR print, s.r.o., K Sokolovně 439/11, Hradec Králové 503 41
IČ: 06655327, e-mail: technor@technor.cz
Bezpečnostní informace k produktu: Technické normy ČSN

Náhled obsahu normy dočadně není k dispozici.