ČSN ISO 21527-1   (560650) Mikrobiologie potravin a krmiv - Horizontální metoda stanovení počtu kvasinek a plísní - Část 1: Technika počítání kolonií u výrobků s aktivitou vody vyšší než 0,95

  • Norma: ČSN ISO 21527-1   (560650)
  • Název: Mikrobiologie potravin a krmiv - Horizontální metoda stanovení počtu kvasinek a plísní - Část 1: Technika počítání kolonií u výrobků s aktivitou vody vyšší než 0,95
  • Kategorie: 5606 - Metody zkoušení a společná ustanovení
  • Katalogový kód:82562
  • Dostupnost:Tisk
  • Váha (gr):100
  • Třídící znak:560650
  • Platnost:Norma je platná
  • Vydání:01/2009
  • Účinnost:02/2009 - doposud
  • Jazyk:Norma je v češtině.

ČSN ISO 21527-1   (560650) Mikrobiologie potravin a krmiv - Horizontální metoda stanovení počtu kvasinek a plísní - Část 1: Technika počítání kolonií u výrobků s aktivitou vody vyšší než 0,95 Norma Kat. číslo: 82562

 Mikrobiologie potravin a krmiv - Horizontální metoda stanovení počtu kvasinek a plísní - Část 1: Technika počítání kolonií u výrobků s aktivitou vody vyšší než 0,95
Dlouhý název: Mikrobiologie potravin a krmiv - Horizontální metoda stanovení počtu kvasinek a plísní - Část 1: Technika počítání kolonií u výrobků s aktivitou vody vyšší než 0,95
Krátký název: Norma
Třídící znak: 560650
Platnost: Norma je platná
Vydání: 01/2009
Účinnost: 02/2009 - doposud
Jazyk: Norma je v češtině.
198,00 
198,00  s DPH

Anotace textu normy ČSN ISO 21527-1   (560650)

Tato část ISO 21527 specifikuje horizontální metodu stanovení počtu živých kvasinek a plísní ve výrobcích určených pro lidskou spotřebu nebo pro krmení zvířat, které mají aktivitu vody vyšší než 0,95 (vejce, maso, mléčné výrobky (s výjimkou sušeného mléka), ovoce, zelenina, čerstvé těstoviny apod.), pomocí techniky počítání kolonií vyrostlých při 25 °C ± 1 °C. Tato část ISO 21527 neumožňuje stanovení spor plísní. Ani identifikace plísní ani vyšetření potravin na mykotoxiny nespadají do předmětu této části ISO 21527. Metoda specifikovaná v této části ISO 21527 není vhodná pro stanovení počtu termorezistentních hub, jako jsou Byssochlamys bulva nebo Byssochlamys nivea v konzervovaném ovoci a zelenině.

 

Zdroj: Česká Agentura pro Standardizaci (www.agentura-cas.cz) - smluvní partner

 

GPSR - Výrobce/Distributor:
TECHNOR print, s.r.o., K Sokolovně 439/11, Hradec Králové 503 41
IČ: 06655327, e-mail: technor@technor.cz
Bezpečnostní informace k produktu: Technické normy ČSN

Náhled obsahu normy dočadně není k dispozici.