ČSN ISO 1841-1 (576022) Maso a masné výrobky - Stanovení obsahu chloridu - Část 1: Volhardova metoda
- Norma: ČSN ISO 1841-1 (576022)
- Název: Maso a masné výrobky - Stanovení obsahu chloridu - Část 1: Volhardova metoda
- Kategorie: 5760 - Maso a masné výrobky
- Katalogový kód:55745
- Dostupnost:Tisk
- Třídící znak:576022
- Platnost:Norma je platná
- Vydání:05/1999
- Účinnost:06/1999 - doposud
- Jazyk:Norma je v češtině.
ČSN ISO 1841-1 (576022) Maso a masné výrobky - Stanovení obsahu chloridu - Část 1: Volhardova metoda Norma Kat. číslo: 55745
Anotace textu normy ČSN ISO 1841-1 (576022)
Tato norma je českou verzí mezinárodní normy ISO 1841-1:1996. Mezinárodní norma ISO 1841-1:1996 má status české technické normy. (ČSN) ISO 1841 má dvě části: Část 1: Volhardova metoda a Část 2: Potenciometrická metoda. První část normy specifikuje metodu pro stanovení obsahu chloridů v mase a masných výrobcích, včetně drůbeže, s obsahem chloridu sodného rovným nebo větším než 1,0 % (m/m). Princip normalizované metody i postup při jejím provádění je podrobně popsán. Norma tedy stanovuje metody zjišťování některých kvalitativních znaků (jakosti) významných pro hygienu výživy. ČSN ISO 1841-1 (57 6022) byla vydána v květnu 1999. Spolu s ČSN ISO 1841-2 nahradila ČSN ISO 1841 (57 0149) ze září 1994.
Zdroj: Česká Agentura pro Standardizaci (www.agentura-cas.cz) - smluvní partner
Náhled obsahu normy dočadně není k dispozici.