ČSN ISO 1841-1   (576022) Maso a masné výrobky - Stanovení obsahu chloridu - Část 1: Volhardova metoda

  • Norma: ČSN ISO 1841-1   (576022)
  • Název: Maso a masné výrobky - Stanovení obsahu chloridu - Část 1: Volhardova metoda
  • Kategorie: 5760 - Maso a masné výrobky
  • Katalogový kód:55745
  • Dostupnost:Tisk
  • Třídící znak:576022
  • Platnost:Norma je platná
  • Vydání:05/1999
  • Účinnost:06/1999 - doposud
  • Jazyk:Norma je v češtině.

ČSN ISO 1841-1   (576022) Maso a masné výrobky - Stanovení obsahu chloridu - Část 1: Volhardova metoda Norma Kat. číslo: 55745

 Maso a masné výrobky - Stanovení obsahu chloridu - Část 1: Volhardova metoda
Dlouhý název: Maso a masné výrobky - Stanovení obsahu chloridu - Část 1: Volhardova metoda
Krátký název: Norma
Třídící znak: 576022
Platnost: Norma je platná
Vydání: 05/1999
Účinnost: 06/1999 - doposud
Jazyk: Norma je v češtině.
126,00 
126,00  s DPH

Anotace textu normy ČSN ISO 1841-1   (576022)

Tato norma je českou verzí mezinárodní normy ISO 1841-1:1996. Mezinárodní norma ISO 1841-1:1996 má status české technické normy. (ČSN) ISO 1841 má dvě části: Část 1: Volhardova metoda a Část 2: Potenciometrická metoda. První část normy specifikuje metodu pro stanovení obsahu chloridů v mase a masných výrobcích, včetně drůbeže, s obsahem chloridu sodného rovným nebo větším než 1,0 % (m/m). Princip normalizované metody i postup při jejím provádění je podrobně popsán. Norma tedy stanovuje metody zjišťování některých kvalitativních znaků (jakosti) významných pro hygienu výživy. ČSN ISO 1841-1 (57 6022) byla vydána v květnu 1999. Spolu s ČSN ISO 1841-2 nahradila ČSN ISO 1841 (57 0149) ze září 1994.

 

Zdroj: Česká Agentura pro Standardizaci (www.agentura-cas.cz) - smluvní partner

Náhled obsahu normy dočadně není k dispozici.