ČSN ISO 15322 (570829) Sušené mléko a sušené mléčné výrobky - Stanovení jejich chování v horké kávě (Kávový test)
- Norma: ČSN ISO 15322 (570829)
- Název: Sušené mléko a sušené mléčné výrobky - Stanovení jejich chování v horké kávě (Kávový test)
- Kategorie: 5708 - Mléko sušené a sušené mléčné výrobky
- Katalogový kód:76978
- Dostupnost:Tisk
- Váha (gr):100
- Třídící znak:570829
- Platnost:Norma je platná
- Vydání:10/2006
- Účinnost:11/2006 - doposud
- Jazyk:Norma je v češtině.
ČSN ISO 15322 (570829) Sušené mléko a sušené mléčné výrobky - Stanovení jejich chování v horké kávě (Kávový test) Norma Kat. číslo: 76978

Anotace textu normy ČSN ISO 15322 (570829)
Metoda se používá k výběru vhodného sušeného mléka nebo sušeného mléčného výrobku pro přímou aplikaci v horké kávě (bělící prostředky).
Reakce sušeného mléka v horké kávě je ve stále větší míře důležitou funkční a estetickou vlastností. Některé prášky nechávají na povrchu volné částice nebo jejich shluky, zatímco jiné částečně koagulují v horkém, kyselém prostředí a výsledkem je sediment nebo kal na dně šálku.
Podstatou metody je stanovení objemu sedimentu zkoušeného vzorku sušeného (zejména instantního nebo aglomerovaného sušeného plnotučného mléka) po jeho přídavku do kávy předehřáté na požadovanou teplotu. Směs horké kávy a zkoušeného sušeného výrobku se míchá ručně speciální špachtlí předepsaným způsobem a po určitou dobu. Po předepsané době klidu je směs odstředěna a zaznamená se objem sedimentu.
Zdroj: Česká Agentura pro Standardizaci (www.agentura-cas.cz) - smluvní partner
Náhled obsahu normy dočadně není k dispozici.