ČSN ISO 1444 (576020) Maso a masné výrobky - Stanovení obsahu volného tuku
- Norma: ČSN ISO 1444 (576020)
- Název: Maso a masné výrobky - Stanovení obsahu volného tuku
- Kategorie: 5760 - Maso a masné výrobky
- Katalogový kód:50218
- Dostupnost:Tisk
- Třídící znak:576020
- Platnost:Norma je platná
- Vydání:12/1997
- Účinnost:01/1998 - doposud
- Jazyk:Norma je v češtině.
ČSN ISO 1444 (576020) Maso a masné výrobky - Stanovení obsahu volného tuku Norma Kat. číslo: 50218
Anotace textu normy ČSN ISO 1444 (576020)
Tato norma je identická s ISO 1444:1996. Norma specifikuje metodu pro stanovení obsahu volného tuku v mase a masných výrobcích extrakcí. Dále norma obsahuje kapitolu 2 - Normativní odkazy, kapitolu 3 - Definice, kapitolu 4 - Podstata, kapitolu 5 - Chemikálie, kapitolu 6 - Přístroje, kapitolu 7 - Odběr vzorků, kapitolu 8 - Příprava analytického vzorku, kapitolu 9 - Postup, kapitolu 10 - Výpočet, kapitolu 11 - Shodnost, kapitolu 12 - Protokol o zkoušce a informativní Přílohu A. Princip metody a postup při provádění normalizované zkoušky je podrobně popsán. Norma tedy stanovuje metody zjišťování (ověřování) některých kvalitativních znaků (jakosti) významných pro hygienu výživy. ČSN ISO 1444 (57 6020) byla vydána v prosinci 1997. Nahradila ČSN 57 0168 z 31.10.1984.
Zdroj: Česká Agentura pro Standardizaci (www.agentura-cas.cz) - smluvní partner
Náhled obsahu normy dočadně není k dispozici.