ČSN ISO 13721 (560125) Maso a masné výrobky - Stanovení počtu bakterií mléčného kvašení - Technika počítání kolonií vykultivovaných při 30 °C
- Norma: ČSN ISO 13721 (560125)
- Název: Maso a masné výrobky - Stanovení počtu bakterií mléčného kvašení - Technika počítání kolonií vykultivovaných při 30 °C
- Kategorie: 5601 - Metody zkoušení a společná ustanovení
- Katalogový kód:41272
- Dostupnost:Tisk
- Váha (gr):100
- Třídící znak:560125
- Platnost:Norma není platná - byla zrušena bez náhrady
- Vydání:08/1998
- Účinnost:09/1998 - 05/2012
- Jazyk:Norma je v češtině.
Anotace textu normy ČSN ISO 13721 (560125)
Tato norma je českou verzí mezinárodní normy ISO 13721:1995 včetně její opravy Technical Corrigendum 1:1996. Mezinárodní norma ISO 13721:1995 má status české technické normy. Vymezuje metodu pro stanovení počtu životaschopných bakterií mléčného kvašení v mase a masných výrobcích včetně drůbeže, a to technikou počítání kolonií vykultivovaných na pevné půdě po třídenní inkubaci při 30 °C. Specifické požadavky na ochranu zdraví v riziku infekce norma neobsahuje. Postup provedení normalizované zkoušky je podrobně popsán. Norma tedy stanovuje metody zjišťování (ověřování) některých kvalitativních znaků (jakosti) významných pro hygienu výživy. ČSN ISO 13721 (56 0125) byla vydána v srpnu 1998.
Zdroj: Česká Agentura pro Standardizaci (www.agentura-cas.cz) - smluvní partner
GPSR - Výrobce/Distributor:
TECHNOR print, s.r.o., K Sokolovně 439/11, Hradec Králové 503 41
IČ: 06655327, e-mail: technor@technor.cz
Bezpečnostní informace k produktu: Technické normy ČSN
Náhled obsahu normy dočadně není k dispozici.