ČSN ISO 13580   (571422) Jogurt - Stanovení obsahu celkové sušiny (Referenční metoda)

  • Třídící znak:571422
  • Platnost:Norma je platná
  • Vydání:12/2007
  • Účinnost:01/2008 - doposud
  • Jazyk:Norma je v češtině.

ČSN ISO 13580   (571422) Jogurt - Stanovení obsahu celkové sušiny (Referenční metoda) Norma Kat. číslo: 80034

 Jogurt - Stanovení obsahu celkové sušiny (Referenční metoda)
Dlouhý název: Jogurt - Stanovení obsahu celkové sušiny (Referenční metoda)
Krátký název: Norma
Třídící znak: 571422
Platnost: Norma je platná
Vydání: 12/2007
Účinnost: 01/2008 - doposud
Jazyk: Norma je v češtině.
198,00 
198,00  s DPH

Anotace textu normy ČSN ISO 13580   (571422)

Norma specifikuje metodu pro stanovení celkové sušiny bílého, ochuceného, slazeného a ovocného jogurtu. Podstatou metody je sušení vzorku jogurtu s oxidem zinečnatým v sušárně při teplotě 102 °C ± 2 °C do konstantní hmotnosti za podmínek popsaných v této normě. Pro kompenzaci úbytku vody, ke kterému dochází neutralizací jogurtu oxidem zinečnatým, je nezbytné stanovit titrační kyselost zkušebního vzorku podle ISO 11869. Obsah celkové sušiny jogurtu závisí nejen na odpařené vodě, ale je ovlivněn i titrační kyselostí jogurtu.

 

Zdroj: Česká Agentura pro Standardizaci (www.agentura-cas.cz) - smluvní partner

Náhled obsahu normy dočadně není k dispozici.