ČSN ISO 11869 (571423) Jogurt - Stanovení titrační kyselosti - Potenciometrická metoda
- Norma: ČSN ISO 11869 (571423)
- Název: Jogurt - Stanovení titrační kyselosti - Potenciometrická metoda
- Kategorie: 5714 - Ostatní mléčné výrobky, jogurt, kasein apod.
- Katalogový kód:81599
- Dostupnost:Tisk
- Váha (gr):100
- Třídící znak:571423
- Platnost:Norma není platná
- Vydání:08/2008
- Účinnost:09/2008 - 12/2012
- Jazyk:Norma je v češtině.
Norma byla nahrazena těmito normami:
ČSN P ISO/TS 11869 (571423)
Anotace textu normy ČSN ISO 11869 (571423)
Norma specifikuje metodu pro stanovení titrační kyselosti potenciometrickou metodou bílého, ochuceného, slazeného a ovocného jogurtu. Podstatou metody je titrace suspenze vody a jogurtu odměrným roztokem hydroxidu sodného [c(NaOH) = 0,1 mol/l] na pH 8,3 ± 0,01 a následný výpočet titrační kyselosti v gramech kyseliny mléčné na 100 g produktu.
Zdroj: Česká Agentura pro Standardizaci (www.agentura-cas.cz) - smluvní partner
Náhled obsahu normy dočadně není k dispozici.