ČSN ISO 11869   (571423) Jogurt - Stanovení titrační kyselosti - Potenciometrická metoda

  • Váha (gr):100
  • Třídící znak:571423
  • Platnost:Norma není platná
  • Vydání:08/2008
  • Účinnost:09/2008 - 12/2012
  • Jazyk:Norma je v češtině.
Norma byla nahrazena těmito normami: ČSN P ISO/TS 11869   (571423)

Anotace textu normy ČSN ISO 11869   (571423)

Norma specifikuje metodu pro stanovení titrační kyselosti potenciometrickou metodou bílého, ochuceného, slazeného a ovocného jogurtu. Podstatou metody je titrace suspenze vody a jogurtu odměrným roztokem hydroxidu sodného [c(NaOH) = 0,1 mol/l] na pH 8,3 ± 0,01 a následný výpočet titrační kyselosti v gramech kyseliny mléčné na 100 g produktu.

 

Zdroj: Česká Agentura pro Standardizaci (www.agentura-cas.cz) - smluvní partner

Náhled obsahu normy dočadně není k dispozici.