ČSN ISO 11294 (581331) Pražená mletá káva - Stanovení obsahu vlhkosti - Metoda stanovení ztráty hmotnosti při 103 °C (Běžná metoda)
- Norma: ČSN ISO 11294 (581331)
- Název: Pražená mletá káva - Stanovení obsahu vlhkosti - Metoda stanovení ztráty hmotnosti při 103 °C (Běžná metoda)
- Kategorie: 5813 - Káva, kávoviny, hořčice
- Katalogový kód:50418
- Dostupnost:Tisk
- Třídící znak:581331
- Platnost:Norma je platná
- Vydání:02/1998
- Účinnost:03/1998 - doposud
- Jazyk:Norma je v češtině.
ČSN ISO 11294 (581331) Pražená mletá káva - Stanovení obsahu vlhkosti - Metoda stanovení ztráty hmotnosti při 103 °C (Běžná metoda) Norma Kat. číslo: 50418
Anotace textu normy ČSN ISO 11294 (581331)
Tato norma je identická s mezinárodní normou ISO 11294:1994. Mezinárodní norma ISO 11294:1994 má status české technické normy. Norma specifikuje běžnou metodu pro stanovení ztráty hmotnosti pražené mleté kávy při 103°C. Tato metoda je nejvhodnější pro praženou mletou kávu zbavenou plynů, protože v pražené kávě jsou přítomny těkavé látky, zvláště oxid uhličitý. Dále norma obsahuje kapitolu 2 - Definice, kapitolu 3 - Podstata zkoušky, kapitolu 4 - Zařízení, kapitolu 5 - Odběr vzorků, kapitolu 6 - Příprava analytického vzorku, kapitolu 7 - Postup, kapitolu 8 - Vyjádření výsledků, kapitolu 9 - Shodnost, kapitolu 10 - Protokol o zkoušce a informativní Přílohu A s tabulkami. Princip metody a postup při provádění normalizované zkoušky je podrobně popsán. Norma tedy stanovuje metody zjišťování (ověřování) některých kvalitativních znaků (jakosti) významných pro hygienu výživy. ČSN ISO 11294 (58 1331) byla vydána v únoru 1998. Nahradila ČSN 58 0113-11 z 29.3.1991.
Zdroj: Česká Agentura pro Standardizaci (www.agentura-cas.cz) - smluvní partner
Náhled obsahu normy dočadně není k dispozici.