ČSN ISO 11037 (560049) Senzorická analýza - Obecná směrnice a zkušební metoda pro posuzování barvy potravin
- Norma: ČSN ISO 11037 (560049)
- Název: Senzorická analýza - Obecná směrnice a zkušební metoda pro posuzování barvy potravin
- Kategorie: 5600 - Metody zkoušení a společná ustanovení
- Katalogový kód:66122
- Dostupnost:Tisk
- Váha (gr):100
- Třídící znak:560049
- Platnost:Norma není platná
- Vydání:12/2002
- Účinnost:01/2003 - 02/2012
- Jazyk:Norma je v češtině.
Anotace textu normy ČSN ISO 11037 (560049)
Tato mezinárodní norma uvádí všeobecný návod a specifikuje způsob senzorického hodnocení barvy potravinářských výrobků pomocí vizuálního porovnání s barevnými standardy. Uvedený postup je použitelný pro pevné, polotuhé, práškové a kapalné potravinářské výrobky, které mohou být opakní, průsvitné, zakalené nebo průhledné povahy, stejně jako matné či lesklé.
Rovněž je zde uvedena všeobecná informace o podmínkách prohlížení a osvětlování použitelných při různých situacích v senzorické analýz, jako je zkoušení rozdílů, profilová analýza a zařazování do stupňů, prováděné komisemi vybraných posuzovatelů nebo jednotlivými experty ve speciálních situacích.
Tato mezinárodní norma se nezabývá spotřebitelskými zkouškami ani posuzováním metamerizmu barvy potravinářských výrobků, i když metamerní vyrovnání jsou v příloze této normy popsána.
Zdroj: Česká Agentura pro Standardizaci (www.agentura-cas.cz) - smluvní partner
GPSR - Výrobce/Distributor:
TECHNOR print, s.r.o., K Sokolovně 439/11, Hradec Králové 503 41
IČ: 06655327, e-mail: technor@technor.cz
Bezpečnostní informace k produktu: Technické normy ČSN
Náhled obsahu normy dočadně není k dispozici.