ČSN EN ISO 6887-5 (560102) Mikrobiologie potravin a krmiv - Úprava analytických vzorků, příprava výchozí suspenze a desetinásobných ředění - Část 5: Specifické pokyny pro vzorky mléka a mléčných výrobků
- Norma: ČSN EN ISO 6887-5 (560102)
- Název: Mikrobiologie potravin a krmiv - Úprava analytických vzorků, příprava výchozí suspenze a desetinásobných ředění - Část 5: Specifické pokyny pro vzorky mléka a mléčných výrobků
- Kategorie: 5601 - Metody zkoušení a společná ustanovení
- Katalogový kód:87258
- Dostupnost:Tisk
- Váha (gr):100
- Třídící znak:560102
- Platnost:Norma není platná
- Vydání:12/2010
- Účinnost:01/2011 - 12/2020
- Jazyk:Norma je v češtině.
Anotace textu normy ČSN EN ISO 6887-5 (560102)
Tato česká norma specifikuje pokyny pro úpravu mléka a mléčných výrobků pro mikrobiologické zkoušení. Touto normou se nahrazuje ČSN EN ISO 8261:2002 (56 0111) z května 2002. V nové normě se obdobně jako v předchozí určují pro jednotlivé druhy mléčných výrobků ředicí roztoky a způsob homogenizace. Ředicí roztoky jsou jednak určené pro všeobecné použití (fyziologický roztok s peptonem, Ringerův roztok o čtvrtinové koncentraci, peptonový roztok, roztok fosfátového pufru a pufrovaná peptonová voda, která se touto normou zavádí pro mléko a mléčné výrobky nově) a dále ředicí roztoky komponované specificky pro určité mléčné výrobky (mj. roztok citranu sodného, roztok fosforečnanu didraselného s odpěňovací látkou, roztok s přídavkem alfa-amylázy). ČSN EN ISO 6887-5 platí pro: mléko a tekuté mléčné výrobky, sušené mléčné výrobky, sýry, kasein a kaseináty, máslo, zmrazené mléčné výrobky včetně zmrzlin, pudinky, dezerty a sladkou smetanu, kysané mléko a zakysanou smetanu a pro kojeneckou a dětskou výživu na bázi mléka.
Zdroj: Česká Agentura pro Standardizaci (www.agentura-cas.cz) - smluvní partner
GPSR - Výrobce/Distributor:
TECHNOR print, s.r.o., K Sokolovně 439/11, Hradec Králové 503 41
IČ: 06655327, e-mail: technor@technor.cz
Bezpečnostní informace k produktu: Technické normy ČSN
Náhled obsahu normy dočadně není k dispozici.