ČSN EN ISO 6647-2   (461503) Rýže - Stanovení obsahu amylózy - Část 2: Praktická metoda

  • Norma: ČSN EN ISO 6647-2   (461503)
  • Název: Rýže - Stanovení obsahu amylózy - Část 2: Praktická metoda
  • Kategorie: 4615 - Cereálie a cereální produkty
  • Katalogový kód:98374
  • Dostupnost:Tisk
  • Třídící znak:461503
  • Platnost:Norma není platná
  • Vydání:12/2015
  • Účinnost:01/2016 - 02/2021
  • Jazyk:Část nebo celá norma je v angličtině.
Norma byla nahrazena těmito normami: ČSN EN ISO 6647-2   (461503)

Anotace textu normy ČSN EN ISO 6647-2   (461503)

This part of ISO 6647 specifies a simplified routine method for the determination of the amylose content of milled, non-parboiled rice in the range from 1 % to 30 %. Rice samples for which the amylose content has been determined by the reference method size exclusion chromatography (SEC) are used as standards to generate the calibration curve.

NOTE: The use of standards calibrated by SEC is an approach to determine the true amylose content and decreases the conversion errors of this part of ISO 6647.[1]

 

Zdroj: Česká Agentura pro Standardizaci (www.agentura-cas.cz) - smluvní partner

Náhled obsahu normy dočadně není k dispozici.