ČSN EN ISO 6647-2 (461503) Rýže - Stanovení obsahu amylózy - Část 2: Praktická metoda
- Norma: ČSN EN ISO 6647-2 (461503)
- Název: Rýže - Stanovení obsahu amylózy - Část 2: Praktická metoda
- Kategorie: 4615 - Cereálie a cereální produkty
- Katalogový kód:98374
- Dostupnost:Tisk
- Třídící znak:461503
- Platnost:Norma není platná
- Vydání:12/2015
- Účinnost:01/2016 - 02/2021
- Jazyk:Část nebo celá norma je v angličtině.
Norma byla nahrazena těmito normami:
ČSN EN ISO 6647-2 (461503)
Anotace textu normy ČSN EN ISO 6647-2 (461503)
This part of ISO 6647 specifies a simplified routine method for the determination of the amylose content of milled, non-parboiled rice in the range from 1 % to 30 %. Rice samples for which the amylose content has been determined by the reference method size exclusion chromatography (SEC) are used as standards to generate the calibration curve.
NOTE: The use of standards calibrated by SEC is an approach to determine the true amylose content and decreases the conversion errors of this part of ISO 6647.[1]
Zdroj: Česká Agentura pro Standardizaci (www.agentura-cas.cz) - smluvní partner
Náhled obsahu normy dočadně není k dispozici.