ČSN EN ISO 662 (588801) Živočišné a rostlinné tuky a oleje - Stanovení vlhkosti a těkavých látek
- Norma: ČSN EN ISO 662 (588801)
- Název: Živočišné a rostlinné tuky a oleje - Stanovení vlhkosti a těkavých látek
- Kategorie: 5888 - Metody zkoušení tuků a olejů
- Katalogový kód:500820
- Dostupnost:Tisk
- Váha (gr):100
- Třídící znak:588801
- Platnost:Norma je platná
- Vydání:12/2016
- Účinnost:01/2017 - doposud
- Jazyk:Část nebo celá norma je v angličtině.
ČSN EN ISO 662 (588801) Živočišné a rostlinné tuky a oleje - Stanovení vlhkosti a těkavých látek Norma Kat. číslo: 500820
Anotace textu normy ČSN EN ISO 662 (588801)
This International Standard specifies two methods for the determination, by drying, of the moisture and volatile matter content of animal or vegetable fats and oils:
- method A, using a sand bath or hotplate,
- method B, using a drying oven.
Method A is applicable to all fats and oils.
Method B is applicable only to non-drying fats and oils with an acid value less than 4. Under no circumstances are lauric oils be analysed by this method.
Milk and milk products (or fat obtained from milk and milk products) are excluded from the Scope of this International Standard.
Zdroj: Česká Agentura pro Standardizaci (www.agentura-cas.cz) - smluvní partner
Náhled obsahu normy dočadně není k dispozici.