ČSN EN ISO 24276   (569905) Potraviny - Metody pro detekci geneticky modifikovaných organismů a odvozených produktů - Všeobecné požadavky a definice

  • Norma: ČSN EN ISO 24276   (569905)
  • Název: Potraviny - Metody pro detekci geneticky modifikovaných organismů a odvozených produktů - Všeobecné požadavky a definice
  • Kategorie: 5699 - Geneticky modifikované potraviny
  • Katalogový kód:80258
  • Dostupnost:Tisk
  • Váha (gr):100
  • Třídící znak:569905
  • Platnost:Norma je platná
  • Vydání:01/2008
  • Účinnost:02/2008 - doposud
  • Jazyk:Norma je v češtině.
Koupit celou normu Vysvětlení k objednávce kompletní normy Objednat kompletní normu znamená objednat základní normu a všechny její dodatky (změny a opravy). Cena je součtem jednotlivých položek.
526,00 
526,00  s DPH

ČSN EN ISO 24276   (569905) Potraviny - Metody pro detekci geneticky modifikovaných organismů a odvozených produktů - Všeobecné požadavky a definice základní norma Kat. číslo: 80258

 Potraviny - Metody pro detekci geneticky modifikovaných organismů a odvozených produktů - Všeobecné požadavky a definice
Dlouhý název: Potraviny - Metody pro detekci geneticky modifikovaných organismů a odvozených produktů - Všeobecné požadavky a definice
Krátký název: základní norma
Třídící znak: 569905
Platnost: Norma je platná
Vydání: 01/2008
Účinnost: 02/2008 - doposud
Jazyk: Norma je v češtině.
211,00 
211,00  s DPH
Položky normy

ČSN EN ISO 24276   (569905) - změna A1-Angl. 10.13 změna A1-Angl. 10.13 Kat. číslo: 93611

Krátký název: změna A1-Angl. 10.13
Platnost: Norma je platná
Vydání: neznámé
Účinnost: / - /
315,00 
315,00  s DPH

Anotace textu normy ČSN EN ISO 24276   (569905)

Tato mezinárodní norma stanovuje všeobecné požadavky a definuje základní pojmy vztahující se k metodám pro detekci geneticky modifikovaných organizmů a odvozených produktů. Tato mezinárodní norma specifikuje jak využívat normy pro strategii vzorkování (EN/TS 15568), extrakci nukleových kyselin (ISO 21571), kvalitativní analýzu nukleových kyselin (ISO 21569), kvantitativní analýzu nukleových kyselin (ISO 21570) a metody založené na proteinech (ISO 21572) a vysvětluje jejich vztah k analýze geneticky modifikovaných organizmů v potravinách. Norma uvádí základní analytické pojmy a definuje je ve vztahu ke stanovení GMO, uvádí dále základní termíny, které se vztahují k extrakci a purifikaci DNA, amplifikaci DNA a PCR, popisuje termíny, které mají vztah k referenčním materiálům, kvantifikaci i samotným GMO. Je uveden návod pro uživatele vybraných postupů, provozní charakteristiky metod. Jsou zahrnuty všeobecné požadavky na laboratoř a postupy, použití kontrolních materiálů a kontrol, doporučuje uspořádání laboratoře a zabývá se i interpretací výsledků. Popisuje, jak uvádět získané výsledky - jsou uvedenyformulace vyjádření pozitivních, negativních i nejednoznačných výsledků. Zabývá se požadavky na zabezpečení kvality a dotýká se i údajů, které musí obsahovat zpráva o zkoušce.



 

Zdroj: Česká Agentura pro Standardizaci (www.agentura-cas.cz) - smluvní partner

Náhled obsahu normy dočadně není k dispozici.