ČSN EN ISO 23319   (571007) Sýry a tavené sýrové výrobky, kaseiny a kaseináty - Stanovení obsahu tuku - Gravimetrická metoda

  • Norma: ČSN EN ISO 23319   (571007)
  • Název: Sýry a tavené sýrové výrobky, kaseiny a kaseináty - Stanovení obsahu tuku - Gravimetrická metoda
  • Kategorie: 5710 - Metody zkoušení sýrů
  • Katalogový kód:516246
  • Dostupnost:Tisk
  • Váha (gr):100
  • Třídící znak:571007
  • Platnost:Norma je platná
  • Vydání:12/2022
  • Účinnost:01/2023 - doposud
  • Jazyk:Norma je v češtině.

ČSN EN ISO 23319   (571007) Sýry a tavené sýrové výrobky, kaseiny a kaseináty - Stanovení obsahu tuku - Gravimetrická metoda Norma Kat. číslo: 516246

 Sýry a tavené sýrové výrobky, kaseiny a kaseináty - Stanovení obsahu tuku - Gravimetrická metoda
Dlouhý název: Sýry a tavené sýrové výrobky, kaseiny a kaseináty - Stanovení obsahu tuku - Gravimetrická metoda
Krátký název: Norma
Třídící znak: 571007
Platnost: Norma je platná
Vydání: 12/2022
Účinnost: 01/2023 - doposud
Jazyk: Norma je v češtině.
315,00 
315,00  s DPH

Anotace textu normy ČSN EN ISO 23319   (571007)

Tento dokument specifikuje metodu stanovení obsahu tuku ve všech typech sýrů a tavených sýrových výrobků s obsahem laktosy nižším než 5 % (hmotnostní podíl) v tukuprosté sušině a ve všech typech kaseinů a kaseinátů.

Tato metoda není použitelná pro typy čerstvých sýrů obsahující např. ovoce, sirup nebo müsli. U takovýchto výrobků není použitelný Schmid-Bondzynski-Ratzlaffův (SBR) princip kvůli vysokým koncentracím cukrů. Pro tyto výrobky je vhodná metoda využívající princip podle Weibull-Berntropa (viz ISO 8262-3 | IDF 124-3).

 

Zdroj: Česká Agentura pro Standardizaci (www.agentura-cas.cz) - smluvní partner

 

GPSR - Výrobce/Distributor:
TECHNOR print, s.r.o., K Sokolovně 439/11, Hradec Králové 503 41
IČ: 06655327, e-mail: technor@technor.cz
Bezpečnostní informace k produktu: Technické normy ČSN

Náhled obsahu normy dočadně není k dispozici.