ČSN EN ISO 22117 (560624) Mikrobiologie potravinového řetězce - Specifické požadavky a návod pro zkoušení způsobilosti mezilaboratorním porovnáváním
- Norma: ČSN EN ISO 22117 (560624)
- Název: Mikrobiologie potravinového řetězce - Specifické požadavky a návod pro zkoušení způsobilosti mezilaboratorním porovnáváním
- Kategorie: 5606 - Metody zkoušení a společná ustanovení
- Katalogový kód:508871
- Dostupnost:Tisk
- Třídící znak:560624
- Platnost:Norma je platná
- Vydání:11/2019
- Účinnost:12/2019 - doposud
- Jazyk:Norma je v češtině.
ČSN EN ISO 22117 (560624) Mikrobiologie potravinového řetězce - Specifické požadavky a návod pro zkoušení způsobilosti mezilaboratorním porovnáváním Norma Kat. číslo: 508871
Anotace textu normy ČSN EN ISO 22117 (560624)
Tento dokument specifikuje požadavky a dává pokyny pro organizaci programů zkoušení způsobilosti (PT) pro mikrobiologické vyšetřování
a) potravin a nápojů,
b) krmiv,
c) vzorků z prostředí výroby a manipulace potravin a krmiv,
d) vzorků z fází prvovýroby.
Tento dokument lze použít také pro mikrobiologické vyšetření vody, pokud se voda používá při výrobě potravin, nebo pokud je národními právními předpisy považována za potravinu.
Tento dokument se vztahuje na technickou organizaci a provádění PT programů, stejně jako na statistické zpracování výsledků mikrobiologických vyšetření.
Tento dokument je určený pro použití spolu s ISO/IEC 17043 a ISO 13528 a zabývá se pouze oblastmi, kde existuje potřeba specifických nebo doplňujících údajů pro PT programy zaměřené na mikrobiologické vyšetřování v oblastech specifikovaných v prvním odstavci.
Zdroj: Česká Agentura pro Standardizaci (www.agentura-cas.cz) - smluvní partner
Náhled obsahu normy dočadně není k dispozici.