ČSN EN ISO 18416   (681551) Kosmetika - Mikrobiologie - Průkaz Candida albicans

  • Norma: ČSN EN ISO 18416   (681551)
  • Název: Kosmetika - Mikrobiologie - Průkaz Candida albicans
  • Kategorie: 6815 - Kosmetika, vonné kompozice
  • Katalogový kód:99820
  • Dostupnost:Tisk
  • Třídící znak:681551
  • Platnost:Norma je platná
  • Vydání:07/2016
  • Účinnost:08/2016 - doposud
  • Jazyk:Část nebo celá norma je v angličtině.
Koupit celou normu Vysvětlení k objednávce kompletní normy Objednat kompletní normu znamená objednat základní normu a všechny její dodatky (změny a opravy). Cena je součtem jednotlivých položek.
513,00 
513,00  s DPH

ČSN EN ISO 18416   (681551) Kosmetika - Mikrobiologie - Průkaz Candida albicans základní norma Kat. číslo: 99820

 Kosmetika - Mikrobiologie - Průkaz Candida albicans
Dlouhý název: Kosmetika - Mikrobiologie - Průkaz Candida albicans
Krátký název: základní norma
Třídící znak: 681551
Platnost: Norma je platná
Vydání: 07/2016
Účinnost: 08/2016 - doposud
Jazyk: Část nebo celá norma je v angličtině.
315,00 
315,00  s DPH
Položky normy

ČSN EN ISO 18416   (681551) - změna A1-Angl. 04.23 změna A1-Angl. 04.23 Kat. číslo: 516539

Krátký název: změna A1-Angl. 04.23
Platnost: Norma je platná
Vydání: neznámé
Účinnost: / - /
198,00 
198,00  s DPH

Anotace textu normy ČSN EN ISO 18416   (681551)

This International Standard gives general guidelines for the detection and identification of the specified microorganism Candida albicans in cosmetic products. Microorganisms considered as specified in this International Standard might differ from country to country according to national practices or regulations.

In order to ensure product quality and safety for consumers, it is advisable to perform an appropriate microbiological risk analysis to determine the types of cosmetic product to which this International Standard is applicable. Products considered to present a low microbiological (see ISO 29621) risk include those with low water activity, hydro-alcoholic products, extreme pH values, etc.

The method described in this International Standard is based on the detection of Candida albicans in a non-selective liquid medium (enrichment broth), followed by isolation on a selective agar medium. Other methods may be appropriate dependent on the level of detection required.

NOTE - For the detection of Candida albicans, subcultures can be performed on non-selective culture media followed by suitable identification steps (e.g. using identification kits).

Because of the large variety of cosmetic products within this field of application, this method may not be appropriate in every detail for some products (e.g. certain water immiscible products). Other International Standards (ISO 18415) may be appropriate. Other methods (e.g. automated) may be substituted for the tests presented here provided that their equivalence has been demonstrated or the method has been otherwise shown to be suitable.

 

Zdroj: Česká Agentura pro Standardizaci (www.agentura-cas.cz) - smluvní partner

Náhled obsahu normy dočadně není k dispozici.