ČSN EN ISO 17678   (570516) Mléko a mléčné výrobky - Stanovení čistoty mléčného tuku pomocí plynové chromatografie triglyceridů

  • Norma: ČSN EN ISO 17678   (570516)
  • Název: Mléko a mléčné výrobky - Stanovení čistoty mléčného tuku pomocí plynové chromatografie triglyceridů
  • Kategorie: 5705 - Mléko
  • Katalogový kód:508417
  • Dostupnost:Tisk
  • Třídící znak:570516
  • Platnost:Norma je platná
  • Vydání:12/2019
  • Účinnost:01/2020 - doposud
  • Jazyk:Část nebo celá norma je v angličtině.

ČSN EN ISO 17678   (570516) Mléko a mléčné výrobky - Stanovení čistoty mléčného tuku pomocí plynové chromatografie triglyceridů Norma Kat. číslo: 508417

 Mléko a mléčné výrobky - Stanovení čistoty mléčného tuku pomocí plynové chromatografie triglyceridů
Dlouhý název: Mléko a mléčné výrobky - Stanovení čistoty mléčného tuku pomocí plynové chromatografie triglyceridů
Krátký název: Norma
Třídící znak: 570516
Platnost: Norma je platná
Vydání: 12/2019
Účinnost: 01/2020 - doposud
Jazyk: Část nebo celá norma je v angličtině.
405,00 
405,00  s DPH

Anotace textu normy ČSN EN ISO 17678   (570516)

This document specifies a reference method for the determination of milk fat purity using gas chromatographic analysis of triglycerides. The method utilizes the differences in triglyceride fingerprint of milk fat from the individual triglyceride fingerprints of other fats and oils to determine samples which are outside the range normally observed for milk fat. This is achieved by using the defined triglyceride formulae based on the normalized weighted sum of individual triglyceride peaks which are sensitive to the integrity of the milk[6][7]. The integrity of the milk fat can be determined by comparing the result of these formulae with those previously observed for a range of pure milk fat samples[12]. Both vegetable fats and animal fats such as beef tallow and lard can be detected.

The method is applicable to bulk milk, or products made thereof, irrespective of the variation in common feeding practices, breed or lactation conditions. In particular, the method is applicable to fat extracted from milk products purporting to contain pure milk fat with unchanged composition, such as butter, cream, milk and milk powder.

 

Zdroj: Česká Agentura pro Standardizaci (www.agentura-cas.cz) - smluvní partner

Náhled obsahu normy dočadně není k dispozici.