ČSN EN ISO 17604 (560105) Mikrobiologie potravinového řetězce - Vzorkování těl poražených zvířat pro mikrobiologické vyšetření
- Norma: ČSN EN ISO 17604 (560105)
- Název: Mikrobiologie potravinového řetězce - Vzorkování těl poražených zvířat pro mikrobiologické vyšetření
- Kategorie: 5601 - Metody zkoušení a společná ustanovení
- Katalogový kód:99635
- Dostupnost:Tisk
- Váha (gr):100
- Třídící znak:560105
- Platnost:Norma je platná
- Vydání:04/2016
- Účinnost:05/2016 - doposud
- Jazyk:Norma je v češtině.
ČSN EN ISO 17604 (560105) Mikrobiologie potravinového řetězce - Vzorkování těl poražených zvířat pro mikrobiologické vyšetření Norma Kat. číslo: 99635

Anotace textu normy ČSN EN ISO 17604 (560105)
Tato mezinárodní norma specifikuje metody vzorkování pro průkaz a stanovení počtu mikroorganismů na povrchu těl nebo částí těl poražených zvířat. Mikrobiologické vzorkování se může provádět jako součást:
- kontroly hygieny procesu (pro validaci a ověření, např. celkový počet mikroorganismů a Enterobacteriaceae) na porážkách pro velká zvířata, drůbež a zvěřinu,
- na riziku založených systémů pro bezpečnost produktu, a
- monitoringu nebo programů sledování výskytu a/nebo množství patogenních mikroorganismů.
Tato mezinárodní norma zahrnuje použití technik vyříznutí a stěrů v závislosti na důvodu odběru vzorků. Zahrnuje také oplach těl při vyšetřování drůbeže a některých malých zvířat. Příloha A ukazuje místa odběru vzorků na tělech různých druhů zvířat.
Zdroj: Česká Agentura pro Standardizaci (www.agentura-cas.cz) - smluvní partner
GPSR - Výrobce/Distributor:
TECHNOR print, s.r.o., K Sokolovně 439/11, Hradec Králové 503 41
IČ: 06655327, e-mail: technor@technor.cz
Bezpečnostní informace k produktu: Technické normy ČSN
Náhled obsahu normy dočadně není k dispozici.